Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Modre' legende: Ne smiju sad razočarati sve te silne navijače

'Svi su nas zaustavljali, ali kad bismo izgubili, od sramote tri dana nismo izlazili iz kuće', prisjećaju se legende 'modrih' uoči Dinamove povijesne utakmice s Malmöm

VIDEO

Ljudi ih još zaustavljaju na ulici. Vidjevši okupljene Slavena Zambatu, Stjepana Lamzu i Zlatka Škorića, svi su im prilazili, čestitali im, željeli s njima porazgovarati.

- Uh, a kak’ je tek nekad bilo. Nismo mogli proći ulicom da nas ne zaustavljaju, a imali smo kao igrači Dinama obvezu ići u kazalište, na izložbe ili u Esplanadu na plesnjak - rekao je Slaven Zambata i nastavio:

Dinamo je bolji, mora iskoristiti ovu priliku, Stjepan Lamza vjeruje u prolazak

- Bilo je grdo jedino kad bismo izgubili. Onda od sramote po tri dana nismo izlazili iz kuće.

Kemija igrača iz slavne generacije koja je 1967. osvojila Kup velesajamskih gradova osjeća se i danas, a prije svega vidljiv je veliki respekt. Redovito se viđaju i druže. 

- Bila su to druga vremena. Bili smo domaći dečki i više smo se družili. Izlazili smo zajedno i sa suprugama, vezali se i kumstvom - objasnio je Zlatko Škorić i prepričao:

Igrači moraju poštovati navijače, nose dinamov dres, Zambata je protiv zvižduka i vrijeđanja s tribina

- Nas nekoliko izašlo je s djevojkama i ženama izvan Zagreba, a trener Branko Zebec i dopredsjednik kluba Jure Naglić, inače policajac, došli su po nas. Nije bilo ljutnje, ali svima su nam uzeli ključeve automobila, a Naglić je pozvao maricu, koja nas je odvezla kući. Drugi dan platili su nam taksi da možemo otići po svoje aute.

Pun stadion igračima mora biti samo dodatni motiv, Zlatko Škorić zna što će ‘dignuti’ igrače

I dalje se podbadaju, a najviše materijala ima sa Štefom Lamzom.

- Trener Martin Bukovy htio mu je zabraniti pušiti. Štef je pušio i tri kutije na dan, a Bukovy je to želio srozati na deset cigareta. Sretne ga ujutro i pita ga koja mu je to cigareta, a Lamza odgovori: ‘treća’. Isti je odgovor dobio i poslijepodne i navečer. Nakon toga je odustao - prisjetio se Zambata.

Kovačić mi imponira, on bi trebao biti pravi igrač, Slaven Zambata uočio je novog vođu ‘modrih’

Svi idu na Malmö, vjeruju u ulazak u LP.

- Smeta mi kad neki kažu da imaju tremu igrati pred punim stadionom. Pa moja prva utakmica bila je pred 90.000 ljudi. Meni je to bio samo dodatni motiv. Te ljude ne smiješ razočarati - rekao je Zlatko Škorić.

Međed Marković piše i čirilicom i latinicom

Igrali smo protiv Sarajeva, zagrlio me Ferhatović i rekao: ‘Uh, što ovaj tvoj međed piše i ćirilicom i latinicom’. Pogledao sam ga u čudu, pitao se kakav međed, o čemu on to govori, rekao je Lamza i objasnio:

- Mislio je na Vlatka Markovića, koji ga je čuvao cijelu utakmicu i pošteno ga istukao te mu po nogama ostavio ožiljke od krampona. Noge su mu bile izranjavane.

Zambata je žogi ‘ukrao’ loptu iz finala 1967.

Škorić je bio poznat po tome da je uzimao loptu nakon gotovo svih važnijih utakmica. U finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa nadmudrio ga je Zambata.

- Vratio sam se na beka i rekao mu: ‘Žoga, dodaj meni’. On se sagnuo i poslao mi loptu kao da kugla. Čim ju je ispustio iz ruku, sudac je svirao kraj. I danas čuvam tu loptu.

Škorić je u zraku vikao da je kratak

Sjećaš li se onoga gola koji si primil iz Maksimira, pitao je Lamza Zlatka Škorića, misleći na Beckenbauerovu bombu.

- Franz je namjestio loptu na 30 metara, a Zlatko je rekao da ne treba živi zid. Lopta je, naravno, ušla u rašlje, a Škorić je u zraku vikao: ‘Kratak sam, kratak sam’. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao