Obavijesti

Sport

Komentari 45

Modri četiri godine bez poraza u gostima, 9 pobjeda za redom

Modri četiri godine bez poraza u gostima, 9 pobjeda za redom
1

Gledajući samo kvalifikacije za europska natjecanja Dinamo je posljednji put u gostima izgubio još 2011. od Malmöa. Od tada je nanizao čak devet pobjeda i remi

VIDEO

Kvaliteta, umjetna trava, tradicija... Sve su to razlozi kojima se Dinamo i njegovi navijači hrabre uoči uzvrata protiv Moldea u Norveškoj. I sve je na strani 'modrih' osim rezultata prve utakmice. Norvežani su izvukli remi i uz to još zabili gol (1-1) te im je u uzvratu i 0-0 sasvim dovoljno da se plasiraju u play-off kvalifikacija za Ligu prvaka.

No posljednjih godina od kada su tribine u svađi s vrhuškom kluba Dinamo puno bolje igra u gostima i s pravom se nada da će danas (19:00, HTV 2) u Norveškoj osigurati plasman u posljednje pretkolo Lige prvaka. 

Gledajući samo kvalifikacijske utakmice za europska natjecanja Dinamo za poraz u gostima ne zna već četiri godine. Posljednji poraz datira još iz kolovoza 2011. godine, a bolji je tada bio Malmö s 2-0. No, s obzirom na domaću pobjedu 4-1, i to je bilo dovoljno Dinamu da se plasira u skupinu Lige prvaka.

Nakon toga 'modri' su nanizali čak deset utakmica bez poraza na gostovanjima u kvalifikacijama što za Ligu prvaka, što za Europsku ligu. A još je dojmljiviji podatak da imaju čak devet pobjeda za redom. Jedini remi bio je onaj na gostovanju kod Ludogoreca (1-1) u srpnju 2012. godine.

Nakon Bugara nanizali su po dvaput Šerif i Folu, te po jednom Maribor, Austriju, Žalgiris, Aalborg i Petrolul. Dojmljivo, nema što. O lakšem igranju u gostima pričali su i 'modri' igrači nakon remija s Moldeom u Zagrebu.

- Očito je da Dinamo igra lošije doma nego u gostima. Nadam se da će i ovaj put biti tako, da ćemo u Norveškoj dobiti utakmicu i proći dalje. Sve je i dalje otovreno, no mi smo bolji i u Norvešku idemo po pobjedu i play-off - rekao je Josip Pivarić.

Istina, pritisak je na Maksimiru uvijek golem. Zagrebačka publika smatra da momčadi poput Moldea moraju pasti već nakon 15 minuta, a kada to nije tako, krenu zvižduci. Podrška s tribina uglavnom izostane i u igrače se često uvuče strah od pogreške. No, isto tako, činjenica je da su igrači, ali i trener, doista pretjerali s kritikama svojim ionako malobrojnim navijačima nakon utakmice s Norvežanima i to bi ih moglo koštati u utakmicama koje slijede. 

- Ovdje nam krenu zviždati već u desetoj minuti. Ništa, očito ćemo morati zabijati do pete minute - rekao je trener nakon utakmice.

U Norveškoj zvižduka neće biti jer vjerojatno neće biti ni gostujućih navijača pa bi skupe 'modre' zvijezde ipak trebale bez straha istrčati na umjetnu travu Aker stadiona i nastaviti tradiciju koju guraju već pune četiri godine.

Posljednji Dinamov europski gostujući poraz u kvalifikacijama

  • 23. kolovoza 2011.: Malmö - Dinamo 2-0

Posljednjih 10 gostujućih utakmica u europskim kvalifikacijama (9-1-0)

  • 18. srpnja 2012.: Ludogorec - Dinamo 1-1
  • 1. kolovoza 2012.: Šerif - Dinamo 0-1
  • 28. kolovoza 2012.: Maribor - Dinamo 0-1
  • 16. srpnja 2013.: Fola - Dinamo 0-5
  • 7. kolovoza 2013.: Šerif - Dinamo 0-3
  • 27. kolovoza 2013.: Austria - Dinamo 2-3
  • 22. srpnja 2014.: Žalgiris - Dinamo 0-2
  • 30. srpnja 2014.: Aalborg - Dinamo 0-1
  • 21. kolovoza 2014.: Petrolul - Dinamo 1-3
  • 22. srpnja 2015.: Fola - Dinamo 0-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše