Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Modri' na pomoćnom terenu u Karlovcu: 'Nisu htjeli odgodu...'

'Modri' na pomoćnom terenu u Karlovcu: 'Nisu htjeli odgodu...'
7

Imamo iskusnog Enesa Novinića (34) s preko 100 nastupa u HNL-u, a naših 90 posto igrača je zaposleno pa teško stižu na sve treninge. Imamo i jednog bivšeg dinamovca, kažu nam u Karlovcu

VIDEO

Najveći dio vremena nam je potrošila organizacija jer će se utakmica igrati na pomoćnom terenu s obzirom da nam je glavni teren u kompletnoj rekonstrukciji, rekao nam je Zdravko Jakovac, tehnički tajnik Karlovca 1919 dan uoči utakmice s Dinamom u šesnaestini finala Kupa (srijeda, 15.30, HNTV).

- Pošto je to veliki otvoreni prostor trebamo poduzeti sve mjere radi sigurnosti navijača, a očekujemo ih u velikom broju - kaže Jakovac.

Pokretanje videa...

02:58

Dodaje da je u prodaju pušteno 3000 karata po cijeni od 40 kuna, a veliki dio ih je već rasprodan.

- Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, znamo tko nam dolazi. Što se tiče igrača, ne treba ih posebno pripremati, njima je dovoljno reći da igraju protiv sudionika Lige prvaka koja je prošli utorak dobila Atalantu. Svi oni jedva čekaju da se okupe ovdje i da krene utakmica. Neka bolji i spretniji pobijedi - rekao je Jakovac, dodajući da je momčad sastavljena od 99 posto domaćih igrača koji su ponikli u nogometnoj školi.

Neki su otišli i zaigrali u Dinamu, Zagrebu, Lokomotivi, Hrvatskom dragovoljcu nakon što su se pokazali u Karlovcu. A u zadnjem prijelaznom roku klub je devetero igrača uspio vratiti natrag.

Među njima su Danijel MarinićLuka Vinski, Roko Prpić, Vito Lapić, Dominik Pahanić, Boris Veselić i Borna Strga. Jedini igrač sa strane je golman Ivan Jurić Bare iz Zeline jer na svom području nisu uspjeli naći kvalitetnog golmana.

- Svakako treba spomenuti Enesa Novinića koji ima preko 100 nastupa u 1. HNL, nastupao je za Karlovac, Slaven Belupo i bivši Varteks tako da ima ogromno igračko iskustvo. Trenutačno je i najbolji strijelac naše četvrte lige, polažemo sve nade u njega. Još treba spomenuti i Antonija Turkalja, Ivana Mamića i Danijela Mićunovića koji također imaju iskustvo igranja u Dinamu, kao i Antonija Magdića koji je kao pionir iz Karlovca prešao u Dinamo i u mlađim uzrastima je igrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a standardni je dio naše momčadi i voditelj nogometne škole - nabraja trener, a na pitanje kako su uspjeli vratiti igrače i dobivaju li za igranje ikakvu naknadu ili ih je srce vuklo u domaće klupe, kaže:

- Cilj nam je povratak u 3. HNL. Naknade? Da, ti dečki dobivaju manji dio, prema mogućnosti kluba. A mogu reći i da ih srce vuče prema Karlovcu. Kad su vidjeli da se tu stvara dobra priča gdje imamo jasne ciljeve što želimo i kada su vidjeli da je Grad stao iza našeg projekta, svi s kojima smo razgovarali pristali su na povratak - rekao je Jakovac, dodajući da je 90 posto igrača zaposleno zbog čega i imaju problema da zbog poslovnih obveza ne mogu nazočiti utakmicama, ali nastoje biti cijelo vrijeme tu. 

- Žalimo za tim što su radovi na glavnom terenu Branko Čavlović-Čavlek. Naime, ove godine klub slavi 100 godina i planirali smo na otvaranje terena dovesti jednu jaču ekipu s kojom bi Karlovac odigrao. Planirali smo odgodu ove utakmice, međutim Dinamo zbog svojih europskih obaveza i obaveza u HNL-u nam nije mogao izići u susret, žao nam je što ne možemo igrati na glavnom terenu gdje bismo mogli primiti 6000 navijača - rekao je Jakovac i zaključio:

- Jedino želimo da sve protekne u redu, da ne bi bilo nikakvih nereda. Znamo da će Dinamovi navijači doći u velikom broju i ovih putem ih molimo za dostojanstvo i dostojanstveno ponašanje i da sve protekne u najboljem redu. Mi smo mali klub, svaka kuna nam je bitna, a HNS je vrlo rigorozan po pitanju pirotehnike i sprječavanja nereda na stadionima.

Hrvatski kup, 1/16 finala:

utorak (15.30):

  • Karlovac 1919 - Dinamo (HNTV)
  • Vuteks Sloga - Osijek
  • Oriolik Oriovac - Lokomotiva

srijeda (15.30):

  • Mladost Petrinja - Hajduk
  • Buje - Rijeka
  • Jadran Poreč - Inter
  • Kurilovec - Istra 1961
  • BSK Bijelo Brdo - Cibalia
  • Zagora Unešić - Zadar
  • Opatija - Novigrad
  • Slavonija Požega - Šibenik
  • Belišće 1919 - Split
  • Sloga Nova Gradiška - Vinogradar

srijeda (18):

  • Gorica - Zagreb
  • Varaždin - Rudeš
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom