Obavijesti

Sport

Komentari 73

Sedloski protiv Dinama: Modri s Vardarom za europsku elitu

Sedloski protiv Dinama: Modri s Vardarom za europsku elitu
1

Dinamo je bio nositelj u 2. pretkolu Lige prvaka i danas je ždrijebom u Nyonu odlučeno da će za završnicu LP-a igrati protiv Vardara. Dinamo će prvu utakmicu igrati u gostima

VIDEO

Nogometaši Dinama danas su ždrijebom u Nyonu saznali protivnika u 2. pretkolu Lige prvaka. Dinamo je bio nositelj stoga je dobio lakšeg protivnika, odnosno protivnika iz drugog pota. 

'Modri' će tako novu europsku avanturu loviti preko makedonskog FK Vardara, kojeg s klupe vodi legendarni bivši igrač Hajduka i Dinama Goce Sedloski.

Vardar nije nepoznanica za zagrebačke 'modre'. Čak naprotiv. Prošle godine Dinamo je u sklopu priprema razbio Vardar 4-1, a dogovorena je i međusobna suradnja ova dva kluba.

- Izgradili su prekrasni kamp, trenutno grade novi stadion za 10 tisuća navijača, a imaju i sportske rezultate koji ih prate - osvojili su naslov prvaka prošle godine, a i sada su lideri na tablici... Razgovarali smo o mnogim temama... Naravno da je tema bila i prijateljska utakmica, ali i razmjena znanja i igrača - rekao je tada Zoran Mamić na što je predsjednik Vardara rekao:

- Zadovoljni smo brojnim zajedničkim projektima o kojima smo razgovarali, a koji mogu donijeti mnogo dobrog i klubovima i nogometnim školama.

Podsjećamo, Dinamo će prvu utakmicu igrati u gostima 12./13. srpnja dok će uzvrat na Maksimiru biti tjedan dana kasnije.

'Bolji smo, ali neće biti lako'

Stigle su i prve reakcije nakon što je Dinamo saznao protivnika u Ligi prvaka. Zoran Mamić ne podcjenjuje suparnika, ali vjeruje kako je njegova momčad ipak kvalitetnija.

- Osvojili su naslov u svojoj državi tako da su sigurno kvalitetna momčad i neugodan suparnik za kojeg se moramo dobro pripremiti. Pogledajte samo Europsko prvenstvo na kojem iz utakmice u utakmicu vidimo kako su, uvjetno rečeno, 'mali' sve bliže 'velikima', tako da danas više zaista nema laganih utakmica - rekao je Mamić pa nastavio:

- Naravno, mi smo favoriti, bolja momčad i vjerujemo u prolaz dalje. U ovoj fazi natjecanja nema mjesta za popravak i cilj je što se bolje pripremiti te dočekati ove utakmice spremni. Sigurno da nećemo biti na vrhuncu forme. To, na koncu, nije niti cilj početkom srpnja, ali moramo biti jako dobri da bi ostvarili naše želje i prošli dalje.

Rezultati ždrijeba u Nyonu i tablica svih parova:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija