Obavijesti

Sport

Komentari 128

Modri u plusu 89 mil. kuna, čak 38% više navijača u Maksimiru

Modri u plusu 89 mil. kuna, čak 38% više navijača u Maksimiru
1

Dinamo je u 2018. ostvario prihod od 435,7 mil. kuna, a rashodi su bili 346,1 mil. kuna. Tako je ostvarena bruto dobit od 89 mil. kuna, te čista neto dobit od 72 mil. kuna

VIDEO

U Maksimiru je održana Izvanredna izborna Skupština GNK Dinamo, a u modrom klubu su objavili financijsko izvješće za 2018. godinu, a tu se prvi puta kao predsjednica Uprave pojavila Vlatka Peras. Riječ je i o prvoj ženi koja je zasjela na čelo kluba u dugogodišnjoj povijesti Dinama. Sve je trajalo prilično brzo, Skupština je za razliku od prijašnjih godina započela s 20-ak minuta zakašnjenja, a sve je bilo gotovo neočekivano brzo...

Skupština je započela s velikim pljeskom za novoizabranu predsjednicu Uprave Vlatku Peras, nazočno je bilo 64 od 80 skupštinara, tako da su sve odluke - pravovaljane. Vrlo brzo krenulo se na financijsko izvješće o 2018. godini, a tu je priča za plavi klub prilično pozitivna.

Miroslav Rožić poručio je kako je Nadzorni odbor jednoglasno prihvatio godišnji financijski izvještaj, kao i izvještaj neovisnog revizora za 2018. godinu.

- Zahvaljujem se Igoru Kodžomanu koji je pripremio ovo financijsko izvješće za 2018. godinu. Prije svega 2017. godine bili smo neuspješni na sportskom i financijskom planu, zbog europskog neuspjeha izostali su nam prihodi od Uefe, ali smo u 2018. godini ostvarili uspješan sportski i poslovni rezultat - rekla je Vlatka Peras, pa dodala:

- Prva momčad je osvojila Prvu HNL, osvojila i Kup, plasirala se u grupnu fazu Europske lige, pa i prošla u europsko proljeće. U nastavku smo prošli Viktoriju Plzen, pa ostvarili povijesni uspjeh plasiravši se u osminu finala Europske lige.

A tada je nova predsjednica Uprave kluba krenula s brojkama...
- Dinamo je u 2018. godini ostvario prihod od 435,7 milijuna kuna što je 124 milijuna kuna iznad planiranoga. A to je i 193 milijuna kuna više od prihoda iz 2017. godine. Rashodi su nam 346,1 milijun kuna, što je 80 milijuna kuna više od planiranoga za 2018. godinu. Tako je ostvarena bruto dobit od 89 milijuna kuna, neto dobit od 72 milijuna kuna. Dinamo je u državni proračun kroz 2018. godinu uplatio 29,8 milijuna kuna poreza i ostalih davanja.

- Dinamo je u 2018. godini smanjio kreditno zaduženje za 91 milijun kuna, a riješio sve obveze prema dobavljačima, igračima, radnoj zajednici ili kreditorima. Klub je kroz transfere zaradio 268 milijuna kuna, točnije 82 milijuna kuna više nego u 2017. godini. Na prodaji ulaznica, suvenira, te sponzorstvu smo zaradili čak 40% više prihoda nego 2017. godine, tu se radi o brojci od 13 milijuna kuna.

- Od Grada smo dobili domacije za održavanje stadiona u iznosu od 17 milijuna kuna, dok smo 2017. godine za to dobili 20 milijuna kuna. Dinamo danas ima profesionalne ugovore s 48 igrača i 10 trenera, a raduje nas i veliki porast gledatelja. Tako smo u 2017. godini na domaćim utakmicama imali 96 tisuća gledatelja, u 2018. godini njih čak 157 tisuća što je rast za čak 38%.

Veliki rast očituje se i kroz kupnju godišnjih ulaznica, Dinamo je u 2017. godini prodao 2815, a prošle godine 5969 godišnjih ulaznica.

- Za sve naše uspjehe jako je zaslužan i naš član koji nije ovdje, gosp. Zdravko Mamić. On je dao svoj prinos u radu uprave, pogotovo u sportskom sektoru. Mislim da će njegovo znanje i iskustvo nama biti važno i ubuduće, zahvaljujem upravi na kolosalnim rezultatima - završio je Barišić.

Kasnije su odrađeni i neki detalji, točnije obnavljanja sviha mandata. Mirko Barišić tako je prvo razriješen funkcije predsjednika kluba, a onda odmah i prihvaćen kao novi predsjednik GNK Dinamo za sljedećih pet godina. Isti je slučaj bio i s Izvršnim odborom (povećen za dva nova člana), Nadzornim odborom, pa i Skupštinom kluba. Svi su sadašnji ljudi tako dobili nove mandate (skupštinari na pet, Izvršni i Nadzorni odbor na četiri godine), a sve je odlučeno jednoglasno.

Spomenula se i priča preoblikovanja kluba, ono je zaustavljeno je u svibnju 2018. od strane državnog Ureda za sport jer Dinamo nije prikupio OIB-ove svih članova kluba. A modrom klubu nisu imali OIB od tek tek 2,14 % članova kluba.

- Priča o stadionu se nastavlja, vjerujem da ćemo tu brzo otići korak dalje. Imat ćemo uskoro sastanak s ljudima iz Grada, to će brzo ići dalje, o tome ćemo sve pravovremeno izvještavati javnost - završio je Mirko Barišić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe