Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Modri' ukrajinskom prvoligašu Volynu zabili četiri "komada"

'Modri' ukrajinskom prvoligašu Volynu zabili četiri "komada"
1

Dinamo je s 4-0 pobijedio sedmoplasiranu momčad ukrajinskog prvenstva, a golove su zabili Čop, Rukavina i Krstanović, uz jedan autogol. Slijedi susret s Metalurgom

VIDEO

Kako pripreme u Turskoj odmiču, tako Dinamo igra sve bolje. U trećoj prijateljskoj utakmici 'modri' su pobijedili sedmoplasiranu momčad ukrajinske lige, Volyn, s 4-0!

Kruno Jurčić može će biti jako zadovoljan napadačima, zabili su tri od četiri gola. 

Na prvi gol čekalo se pola sata, a na odbijanac nakon Halilovićeva udarca natrčao je Čop. Prije udarca je Alen nanizao četiri protivnička igrača.

Do 75. minute su mreže mirovale, a onda 'blitzkrieg'.  Rukavina je pogodio na asistenciju Tomečaka, uslijedio je autogol, a pet minuta prije kraja u strijelce se upisao i Krstanović. 

Trener Dinama je u 2. poluvremenu dao priliku svima s klupe, kao što mu je dosad bila praksa, a danas su mu 'zamjene' vratile odličnom igrom. 

Već u srijedu je nova utakmica, ponovno protiv ukrajinskog prvoligaša, nešto ozbiljnijeg, Metalurga (22 milijuna eura) koji je nešto skuplji od Volyna (16 milijuna eura) i jedno mjesto više na tablici.

Jurčić: Protivnici nam u zadnje dvije utakmice nisu pucali po golu

Jurčić je naravno bio zadovoljan nakon pobjede.

- Potpuno smo dominirali. Već smo nakon 20-tak minuta trebali imati prednost od dva-tri gola. Meni je najbitnije što nam protivnici u zadnje dvije utakmice nisu pucali po golu - rekao je za službenu stranicu kluba pa analizirao neke pojedince:

- Duje zabija svaku utakmicu. Odlično je što su i druge špice zabile, a drago mi je što Rukavina i Čop pokazuju da su jako opasni kada im se otvori prostor. Kada su frontalno okrenuti prema golu, a ne kada igraju okrenuti leđima. Alenu postepeno dajem minutažu jer je tri dana imao temperaturu.

Njegove napadačke kvalitete uopće nisu sporne, a moram priznati da me čak i više veseli što je počeo razmišljati o obrani.

Spomenuti Halilović je 'zaigran', ništa neobično s obzirom na godine.

- Odličan je osjećaj biti na terenu i igrati. Stvarno mi je jako nedostajao nogomet i sretan sam što sam odradio 45 minuta. 

Rukavina se vraća u golgetersku formu.

- Dominirali smo, stvarali prilike i cijelu utakmicu bili momčad koja je diktirali igru. Dugo je taj drugi gol "visio" u zraku, a kada smo ga zabili onda su oni još pali.

Dinamo:

Kelava (od 61. Mitrović) - Vrsaljko (od 33. Tomečak), Šimunović (od 61. Jedvaj), Šimunić (od 61. Čalušić), Pivarić - Ademi (od 61. Leko), Halilović (od 46. Pamić), Kovačić (od 54. Husejinović), Brozović (od 61. Kolar), Čop (od 61. Rukavina) - Beqiraj (od 61. Krstanović)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...