Obavijesti

Sport

Komentari 52

Modrić ili Messi? Evo gdje gledati još jedan El Clasico

Modrić ili Messi? Evo gdje gledati još jedan El Clasico

Derbi Real Madrida i Barcelone će, već tradicionalno, imati veliku ulogu i u raspletu same borbe za naslov. Utakmica počinje u 21 sat, a prijenos je na SportKlubu 1

VIDEO

Luka Modrić ili Leo MessiReal Madrid ili Barcelona? Odgovore na ta pitanja pitanja saznat ćemo večeras od 21 sat kada počinje 276. po redu El Clasico!

Pokretanje videa...

Modrić nakon obaranja rekorda 20:25:40

Riječ je o najvećem derbiju na svijetu koji svaki put privuče na stotine milijuna gledatelja uz male ekrane. Možda više nema tu draž nakon odlaska Cristiana Ronalda koji je tvorio povijesno rivalstvo s Leom Messijem, ali brojni igrači su došli i otišli, tako će biti i sa sadašnjima, a El Clasico će uvijek ostati nešto posebno. 

Ova utakmica će, već tradicionalno, imati veliku ulogu i u raspletu same borbe za naslov. Devet kola prije kraja Atletico Madrid drži prvo mjesto, Barcelona puše za vratom s bodom zaostatka, dok Real Madrid ima tri boda manje. Eventualni poraz Reala značio bi mogući oproštaj od naslova. 

La Liga Santander - FC Barcelona v SD Huesca

No trener Barcelone Ronald Koeman smiruje strasti.

- El Clásico se razlikuje od ostalih utakmica. Mi igramo dobro, borimo se za naslov i možemo biti zadovoljni. Real Madrid se previše kritizira. Oni igraju Ligu prvaka i bore se za naslov La Lige. Ne podržavam one koji ih kritiziraju. Imaju sjajne igrače, imat ćemo dobru utakmicu. Obje ekipe razumiju koliko je pobjeda važna. Rezultat ove utakmice neće biti presudan u prvenstvenoj utrci, jer će kasnije biti puno utakmica. Bilo kojoj ekipi bit će teško dobiti sve preostale utakmice. Ekipa koja pobijedi u El Clasicu napunit će se samopouzdanjem - kazao je Koeman.

U međusobnom dvoboju na Camp Nou ove sezone Real je slavio 3-1, no tada je momčad Ronalda Koemana bila u velikoj krizi. U međuvremenu je Leo Messi opet proigrao i za sobom opet povukao momčad u borbu za titulu. A on je jedan od onih koji će i večeras biti u glavnoj ulozi, a ovo bi mu mogao biti posljednji El Clasico. Madriđanima je zabio čak 15 golova, ali posljednji tamo u prosincu 2017. godine.

Za nešto manje od tri mjeseca Argentincu službeno istječe ugovor s Barcelonom. Naveliko se priča o njegovoj novoj destinaciji, Manchester City i Pep Guardiola iskaču iz paštete još od prošle godine, ali mnogi se nadaju kako će veliki Argentinac ipak ostati na Camp Nou. Pa čak i trener glavnog rivala Real Madrida.

Dolaskom Joana Laporte na mjesto predsjednika Barce, sve je izvjesnije kako bi Messi mogao produžiti ugovor s Blaugranom, a tomu se nada i Zinedine Zidane, baš kao i svi pravi ljubitelji nogometa. Jako teško je zamisliti Barcu bez Messija, čovjeka koji je osvojio s njom brojne trofeje te je postao simbol kluba, a i svima je jasno koliko bi La Liga izgubila na rejtingu njegovim odlaskom.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

- Nadam se da Messi neće otići. On je Barcelona, vjerujem da će ostati. To bi bilo jako važno za španjolski nogomet. Nadam se da i Ramosu ovo neće biti posljednji derbi - rekao je Zinedine Zidane u najavi El Clasica.

- Atletico je favorit za titulu jer ima prednost. Mi ćemo se boriti do kraja, to odavno pričam. Ovo je baš natjecateljska liga i sve je moguće. Ova utakmica donosi tri boda kao i ona protiv Cadiza ili Eibara. Svaka utakmica je iste važnosti, samo što je ovdje rivalstvo izraženije - kazao je francuski trener koji je pritisak prebacio na katalonsku momčad. 

Real Madrid ove sezone jako puno oscilira, ali Zidaneova momčad je pronašla pravi tajming kada ući u formu. Unatoč brojnim izostancima, u seriji su od pet pobjeda i u lovu na dva trofeja. Na pragu su ulaska u polufinale Lige prvaka nakon pobjede nad Liverpoolom (3-1) u prvom susretu četvrtfinala, a pobjeda u današnjem susretu bi bila ogromna injekcija samopouzdanja za završnicu sezone. 

Obje momčadi bore sa s izostancima pa tako Zidane ne može računati na kapetana i lidera Sergija Ramosa te na Varanea i Carvajala. Koeman je već duže vrijeme bez Coutinha i Ansu Fatija. 

REAL MADRID v ATALANTA BC. UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2020/2021. ROUND OF 16. 2nd LEG MATCH.

Veliku ulogu i danas će u redovima Reala imati Luka Modrić koji ove sezone igra u vrhunskoj formi. Odigrao je čak 38 utakmica, no iako je u 36. godini života, to njemu ne predstavlja nikakav problem pa bi tako i večeras trebao krenuti od prve minute.

Nakon dugo vremena, čak tri momčadi bore se za naslov u La Ligi, a ovaj susret će nam dati odgovore na mnoga pitanja uoči završnice sezone.

Susret se igra od 21 sat u Madridu, a prijenos je na SportKlubu 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom