Obavijesti

Sport

Komentari 108

Luka Modrić prvak Španjolske! Hrvat vodio Real do titule preko Villarreala. Barci nema spasa...

Luka Modrić  prvak Španjolske!  Hrvat vodio Real do titule preko Villarreala. Barci nema spasa...
14

REAL JE PRVAK ŠPANJOLSKE Luka Modrić bio je najbolji igrač Reala u pobjedi nad Villarrealom kojom su 'kraljevi' osigurali titulu prvaka La Lige kolo prije kraja, a Barci, koja je izgubila 2-1, potopili svaku nadu.

Nogometaši Real Madrida osvojili su naslov prvaka Španjolske nakon što su u predzadnjem kolu Primere pobijedili u Madridu Villarreal s 2-1. Real je bio favorit, ali gosti nisu bili bezazleni. Nitko ne bi odmah potpisao laku pobjedu Reala, ali 'kraljevi' su ovoga puta doista dominirali travnjakom, a među njima se najviše istaknuo hrvatski kapetan Luka Modrić koji je bio oličenje vrhunskog, prvoklasnog veznjaka u ovoj utakmici, ali i u cijelom nastavku La Lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Santiago Bernabeu

Pokretanje videa...

Santiago Bernabeu 00:53

Luka je od prve minute sjajno loptom prodirao do kaznenog prostora gostiju, ali u nekoliko navrata njegove sjajne asistencije ipak nisu bile na pravi način iskorištene, a i Asenjo je bio na solidnom nivou. Ipak, u 29. minuti susreta sjajno je Luka na pogrešku zadnje linije Villarreala potrčao prema šesnaestercu, dodao desno Benzemi koji je potom zabio svoj 20. gol ove sezone. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do kraja poluvremena dominacija Reala nije bila upitna, utakmica se nastavila u relativno laganom ritmu, ali s puno šansi za Real. Jedna od boljih bila je ona Modrića s otprilike 25 metara, ali i nju je Asenjo obranio. 

La Liga Santander - Real Madrid v Villarreal

U drugome dijelu se i Villarreal probudio, ali nije to bilo dovoljno. Dapače, zbog oštrine u duelima Ramos je zaradio penal za Madriđane u 73. minuti. Ipak, pretjerali su domaćini kada je Ramos htio s Benzemom izvesti atraktivan kazneni udarac dodavši mu loptu. Taj je gol poništen zato što je Benzema prerano utrčao u šesnaesterac pa je na kraju baš on ponavljao udarac s bijele točke i tako postao dvostruki strijelac susreta. 

'Ja odgovoran za Barcino drugo mjesto? Mislim ipak da je Real'
'Ja odgovoran za Barcino drugo mjesto? Mislim ipak da je Real'
La Liga Santander - Real Madrid v Villarreal
U La Ligi 145 penala, a Real ih nema najviše. U Italiji već 159...
U La Ligi 145 penala, a Real ih nema najviše. U Italiji već 159...

No niti tu nije bio kraj susreta. Nisu se gosti predali. Zabio je Iborra na asistenciju Gaspara za 2-1 u 83. minuti, činilo se kao da bi moglo doći i do izjednačenja. Courtois je branio 'čuda' pred svojim golom, ali do posljednjeg sučevog zvižduka lopta nije ušla u Realov gol, ali je u Villarrealov.

Marco Asensio uspio je zabiti u šestominutnoj sučevoj nadoknadi, no gol je na kraju pregledom VAR-a poništen. Ipak, nije bilo dovoljno vremena da bi gosti izjednačili, oglasio se Hernandez, bio je kraj susreta i Real Madrid je po 34. put postao prvak Španjolske! 

Dodajmo i kako je to drugi Modrićev naslov s 'kraljevskim klubom'.

'Pitanje je kada će se utakmice igrati pred punim tribinama...'
'Pitanje je kada će se utakmice igrati pred punim tribinama...'

Kolo prije kraja "Kraljevski klub" ima nedostižna sedam bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, koja je izgubila kod kuće od Osasune (1-2). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
La Liga 21:00 , Estadio Alfredo di Stefano, Madrid
Real Madrid
Benzema 29', 77'
2 : 1
Villarreal
Iborra 83'
Sortiranje događaja
90'

KRAJ! Gotovo je! Real Madrid pobijedio je Villarreal i tako postao prvak Španjolske po 34. put u svojoj povijesti!  Barcelona je izgubila od Osasune i nemaju više niti teoretske šanse postati prvaci La Lige. Modriću je ovo drugi naslov s kraljevskim klubom.

83'

Goool! Iborra! Villarreal je smanjio prednost Reala sedam minuta prije kraja. Eh, koliko će se tek sada pričati o ovome penalu koji je bio nekoliko minuta ranije. Vidjet ćemo kolika drama nas čeka do kraja ili je ovo sve što su gosti mogli dati.

Modrić je napustio igru, ušao Valverde.

77'

Uh! Što li smo sada vidjeli. Htjeli su ovo atraktivno završiti Ramos i Benzema pa je prvo Ramos s bijele točke poslao loptu desno, dodavši Benzemi koji je potom zabio svoj drugi gol na utakmici, ali je gol poništen. Zašto? Prerano je utrčao u kazneni prostor, Ramos još nije bio taknuo loptu. Ponovio se penal, a ovoga puta drugi izvođač. Benzema je stao jedan na jedan s Asenjom i bio je precizan dole lijevo za 2-0 praktički 10 minuta prije kraja i mogli bismo reći - za potvrdu titule prvaka Španjolske. 

73'

PENAL! Faul na Ramosu i pokazivanje na bijelu točku za Real. I nakon pregleda u VAR sobi ista odluka... 

68'

Činilo se kao da je Barcelona preokrenula rezultat na Camp Nou, ali ne! Ostaje 1-1, gol je opet poništen.

Komentari 108