Obavijesti

Sport

Komentari 12

Modrić posjetio svoj teren, a Dalićev novi adut naglašava: U kojem god sastavu bili, jaki smo

Modrić posjetio svoj teren, a Dalićev novi adut naglašava: U kojem god sastavu bili, jaki smo
6

Turci su dobili 650 ulaznica i očekuje ih se nekoliko stotina. A Josip Brekalo dočekao je šansu na svojoj poziciji i priča o povratku, formi, nigerijskom prijatelju, hrvatskoj zastavi u Napulju i - Žoržu Obilinoviću

VIDEO

Atmosfera će biti sjajna, jedva čekamo pun stadion, koji će nas nositi do pobjede.

Ma koliko bile pognute glave i smrknuti pogledi kad se priča o izostancima Perišića, Kramarića, Ivanušeca, Oršića, Livaje..., toliko se u taboru "vatrenih" svima razvuče osmijeh kad se tema prebaci na novu Opus Arenu, velebni stadion, koji će prvi put ugostiti reprezentaciju. Ma da ima 50.000 mjesta, bila bi popunjena! A ovako je do ulaznice došlo samo nešto više od 12.000 sretnika, a rasprodane su u osam minuta.

Pokretanje videa...

trening Hrvatske nogometne reprezentacije 01:44

Turcima je išlo 650 ulaznica, a do srijede ujutro još nisu javili HNS-u koliko će njihovih navijača stići. Nagađa se nekoliko stotina.

U sastavu za Tursku i Musa

Što se hrvatskog sastava tiče, i Kramarić je definitivno otpao, a Petković i Juranović nisu trenirali s momčadi ni u utorak, što znači da ih Dalić vjerojatno čeka za Wales. A na Turke bi mogla postava: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Brekalo - Musa.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

I dok je Luka Modrić ovih dana prvi put obišao pomoćni teren u Maksimiru, koji je Dinamo nazvao po njemu, Josip Brekalo svjestan je da se na velika vrata vratio u reprezentaciju prvi put nakon pobjede 1-0 na St. Denisu nad Francuskom u lipnju 2022.

- Nema Perišića, Oršića ni Ivanušeca, oslobodila se njegova najdraža pozicija i sad ima šansu dokazati se - rekao je Dalić, a sam Brekalo kaže:

Brekalo: U Fiorentini mogu pokazati da sam odličan igrač

- Svašta se u tih zadnjih godinu i pol dana dogodilo, svatko ima uspone i padove, to je sada iza mene i na pravom sam putu. U velikom sam klubu, odličnoj momčadi, koja može velike stvari i mogu pokazati da sam odličan igrač.

Brekalo je u nedjelju zabio gol Napoliju za Fiorentinu, a izbornik je rekao da mu je baš njegov poziv možda bio dodatan motiv.

italian soccer Serie A match - Torino FC vs Venezia FC

- Svakako mi je činjenica da sam opet na popisu bila motiv. U Fiorentinu sam došao u siječnju nakon teške faze u kojoj nisam puno igrao. Na početku nisam bio u prvom planu i trebalo mi je vremena da se prilagodim u odličnu momčad. Iskoristio sam pripreme i ušao odlično u sezonu, tu sam stalno, u rotaciji, dobro sam igrao, nedostajao je samo gol. I došao je u najboljem mogućem trenutku, protiv prvaka Napolija. Super osjećaj.

Osimhen i ja prijatelji smo iz Wolfsburga

U jednom trenutku zadržali ste se u razgovoru s Victorom Osimhenom...

- Odlični smo prijatelji iz Wolfsburga, a poznajemo se i ranije jer smo bili na Svjetskom prvenstvu U-17. U Njemačkoj smo se dosta družili, nismo se baš naigrali ondje, pogotovo on, pa je obilaznim putem došao do toga da je jedna od najboljih špica na svijetu.

Vidjeli smo na tribinama hrvatsku zastavu, je li to bila vaša obitelj ili prijatelji?

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimiru

- Bila su mi dvojica prijatelja iz Hrvatske na utakmici u Napulju, ali mislim da nisu oni donijeli zastavu nego je običaj da budu zastave zemalja odakle dolaze igrači pa se često vide hrvatska, argentinska, srpska... zastava. To je uobičajeno.

Dobro, na koliko ste sad nakon povratka u reprezentaciju od svojih mogućnosti?

Livaja? Nije na meni da komentiram

- Kako je rekao Žorž (Romano Obilinović u viralnom videu, nap. a.), na 80 posto, haha. Ne znam, mogu puno više i ovo je moj novi početak nakon lošijeg perioda. U velikom sam sam klubu i mogu pokazati kvalitetu.

Na kraju je najavio i okršaj s Turcima:

- Ključna utakmica da potvrdimo da smo najbolji u skupini, protiv najtežeg protivnika. Što znači da je Hrvatska oslabljena? Hrvatska ima širinu i druge bitne igrače, moramo svima zaprijetiti, u kojem god mi sastavu bili! Ja sam u dobroj formi, zadnja utakmica za reprezentaciju bila mi je povijesna pobjeda nad Francuskom, neka sada bude pobjeda za odlazak na Euro. Livaja? Ne bih to komentirao, sve su o tome rekli, nije na meni da komentiram.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti