Obavijesti

Sport

Komentari 304

Modrić skočio Daliću u zagrljaj: 'On je znao što su radili protiv mene. Ali ostat ćemo gospoda'

Modrić skočio Daliću u zagrljaj: 'On je znao što su radili protiv mene. Ali ostat ćemo gospoda'
5

Ovih deset dana je bilo ludilo i ja to ne mogu shvatiti. Ne znam koji sam cilj ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti, upitao se Dalić i dodao: "Dragi Bog je uz mene i gura me kad je najteže"

VIDEO

Zlatko Dalić nakon pobjede nad Škotskom dotaknuo se i pritiska nad reprezentacijom u zadnjih 10 dana. Koji je ulaskom u osminu finala Eura ipak splasnuo.

Igrači su pohitali Luki Modriću u zagrljaj na Hampden Parku, on je došao do izbornika i govorio: to je to! Luka je pao na koljena, Dalić ljubio krunicu...

Video proslave možete pogledati OVDJE.

O čemu su razgovarali, upitali smo ga.

POGLEDAJTE VIDEO: Fešta u Manduševcu

Pokretanje videa...

Kupanje u Manduševcu 00:38

- Ma gledajte, ovih deset dana bilo je baš ludilo, što ja ne mogu shvatiti i razumjeti. Ali neću u to ulaziti, ja ću čuvati svoje dostojanstvo, svoj ponos i uvijek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo sretni. Luka je znao što se događalo i što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači. Ali dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje. Ostvarili smo cilj, drugi smo u grupi. Ne znam koji cilj sam ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti? Nemam pojma. Prema tome, dragi Bog je uz mene, gura me. Kad je najteže, pomogne mi - odgovorio nam je.

Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

- Čestitke dečkima na dobroj, sjajnoj utakmici i plasmanu u osminu finala. Vrlo dobra utakmica, kontrola. Nismo gubili glavu nijednog trenutka. Spustili smo loptu na zemlju protiv protivnika koji je nezgodan s dugim loptama, preskakanjem igre, agresijom. Nakon gola imali smo kontrolu, ali smo greškicama doveli protivnika u igru. Nakon tih 1-1 opet smo napravili pravu stvar, na poluvremenu se smirili, krenuli u našu igru i pitanje je bilo kad ćemo dati taj drugi gol i s tim privesti utakmicu kraju - rekao je Dalić i dodao:

- Nije bilo lako, pogotovo nakon ovih deset dana strahovitog pritiska, ludovanja, svega i svačega što je bilo. Hvala dragom Bogu na snazi da ostanemo mirni i dostojanstveni u ovome, izborimo ono što smo htjeli i hvala svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas.

Upitali smo ga koga bi želio u Kopenhagenu idući ponedjeljak od 18 sati. U igri su Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska.

- Nemamo nikakvih želja, vidjet ćemo što će biti. Najvažnije je da budu naši navijači. S njima smo puno, puno jači. Oni su naša snaga. Protivnika ćemo vidjeti, Španjolci, Šveđani ili Poljaci, ne možemo utjecati na to. Ali nakon ovakve utakmice puni smo samopouzdanja, vratili smo se u igru i čekamo spremni protivnika - kaže Dalić.

Na koga neće moći računati?

- Nažalost, Lovren je dobio drugi žuti karton, tako da ga neće biti u Kopenhagenu. Vidjet ćemo što je s ozljedom Gvardiola, ali imat ćemo nekoliko dana vremena pregledati to i presložiti. Lovrena sigurno neće biti.

Što utakmica u Kopenhagenu znači za mjesto kampa?

- Ostaje sve isto. Nama je u Rovinju dobro, ugodno, imamo uvjete za rad, što je jako važno. Problem je što smo puno putovali, nisu nam baš bili idealni uvjeti. Igrali smo dvije utakmice pred gostujućim navijačima, ali sad smo to iskušenje prebrodili i bit će nam lakše u svakom pogledu.

Fešta u busu 'vatrenih': Vida, pojačaj to! Ljudi, ne pijte puno
Fešta u busu 'vatrenih': Vida, pojačaj to! Ljudi, ne pijte puno

Kako je vidio role osvježenja u prvih 11, Juranovića i Vlašića?

- Cijela momčad bila je na vrhunskom nivou. I ovi koji su ušli i koji su bili na tribinama, na klupi. Bili smo svi zajedno, kompaktni, grupa, tim. Neću nikoga izdvajati. Mislim da su svi dali sve od sebe.

A i senatori Luka Modrić i Ivan Perišić pokazali su da još imaju "ulja u svići".

- Pokazali su da mogu i koliko nam znače. Perija drugi gol na prvenstvu, Luka fantastičan gol, nešto kao protiv Argentine. Znači da mogu, da hoće, da su puni želje, motiva. To su pokazali.

Kako Modrić uspijeva ostati na ovom nivou?

- Mislim da nikom od nas nije jasno kako to Luki ide. Svi mislimo da će pasti i oslabjeti u godinama u kojima je. Ali on je sve bolji. Vuče cijelu momčad i ne posustaje. Što god da kažem o Luki i njegovoj igri, bit će premalo. Zato ću ostaviti vama da to sami iskomentirate i napišete, kako već hoćete, ali ja sam ponosan što imam takvog igrača i kapetana u momčadi - zaključio je Dalić.

POGLEDAJTE SLAVLJE NAVIJAČA NAKON POBJEDE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica