Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Modrić u napadu je bio debakl. Ovog puta neću ništa izmišljati'

'Modrić u napadu je bio debakl. Ovog puta neću ništa izmišljati'

Real se ugodno osjeća u niskom bloku, no i mi moramo dobro igrati blok i napadati kako treba. El Clasico stiže u dobrom trenutku jer smo na vrhu tablice i moramo to iskoristiti, kaže trener Barcelone Xavi Hernandez

VIDEO

Prošli put kada su se susreli, Real Madrid je teško nastradao na Santiago Bernabeuu. Madriđani gol nisu postigli, a Barcelona se zaustavila na četiri. A lako je moglo biti i više...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Modrić zapjevao 'Zemlja dide mog' VIDEO

Sjetit ćemo se, bila je to utakmica u kojoj je Carlo Ancelotti improvizirao i mućkao pa u odsustvu Karima Benzeme gurnuo Luku Modrića u špicu na poziciju 'lažne devetke'. Sustav u kojem je Real tada igrao bio je debakl.

- U nogometu ne postoje izumitelji, nogomet je davno izmišljen i jasno je da ga ja neću izmisliti. Prošle sam godine pokušao i to je bio debakl. Moramo odigrati kompletnu utakmicu, samo tako možemo pobjeđivati i osvajati titule - rekao je Ancelotti u najavi utakmice.

Susret je na rasporedu u nedjelju u 16:15 sati. Real i ovoga puta na Bernabeuu u 9. kolu La Lige dočekuje Barcelonu u još jednom El Clasicu s tim da bi se ovoga puta nedjeljni pobjednik mogao odvojiti na tablici, premda je sezona tek na početku.

- El Clasico se priprema poput ostalih utakmica, ali moramo biti svjesni emocija i većeg pritiska. Utakmica nije igra života i smrti. Posebna je, ali sezona je jako duga. Barcelona je ove sezone samo jednom remizirala u prvenstvu, u dobroj je formi. Imali su probleme u Ligi prvaka, ali u Španjolskoj su spektakularni - pohvalio je Talijan izabranike Xavija Hernandeza.

Real će igrati bez ozlijeđenog Thibauta Courtoisa kojeg će na golu zamijeniti Andrij Lunin. Antonio Rudiger će poslije operacije gotovo sigurno biti na raspolaganju i vrlo vjerojatno će nositi zaštitnu masku na licu. Luka Modrić je spreman.

FILE PHOTO: Champions League - Group F - Shakhtar Donetsk v Real Madrid

Xavi je rekao kako je prošlogodišnja pobjeda kamen temeljac nedjeljne utakmice.

- Je, može se koristiti kao referentna točka za hrabrost, da uzmemo taj posjed u protivničkoj polovici... Real se ugodno osjeća u niskom bloku kako bi jurnuo u kontru, no i mi moramo dobro igrati blok i napadati kako treba. El Clasico stiže u dobrom trenutku jer smo na vrhu tablice i moramo to iskoristiti.

Španjolac je potvrdio da će Jules Koundé zaigrati. Franck Kessié neće biti na raspolaganju, nema ni Memphisa Depaya, a nastupiti ne bi trebao niti Ronald Araujo.

- Spreman je i sto posto će biti na raspolaganju za El Clasico. Trenirao je, u dobro je fizičkoj i moralnoj spremi - rekao je Xavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković