Obavijesti

Sport

Komentari 54

Modrićeva generacija mogla bi i drugi put ostati bez Mundijala

Modrićeva generacija mogla bi i drugi put ostati bez Mundijala
4

OPET ONI S Ukrajinom smo već odlučivali u borbi za Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj i u borbi za SP 2010. u JAR-u. Prvi put, 1998. smo ih prošli, a 2010. su oni bili bolji

VIDEO

Jednom smo protiv Ukrajine uspjeli, jednom nismo. Ćiro Blažević je svoje “vatrene” preko Ukrajinaca u dodatnim kvalifikacijama odveo na Svjetsko prvenstvo u Francusku 1997. godine. Slaven Bilić nas 2009. preko iste momčadi nije uspio odvesti u Južnoafričku Republiku.

- S pokojnim sam predsjednikom bio na stalnoj liniji. Htio je Franjo Tuđman znati sve što se događa u Kijevu. Nisam imao pravo na pogrešan korak - prisjetio se Ćiro Blažević 1997. godine i utakmica protiv Ukrajine u doigravanju.

Mi smo iza sebe imali Tuđmana

U Zagrebu smo pobijedili 2-0, a u Kijevu je bilo 1-1. Primili smo rano gol, Ukrajincima je nakon toga poništen čisti gol, a gol za mir i Mundijal dao je Alen Bokšić.

- Pitanje je bismo li uopće izborili to prvenstvo da iza nas nije stajao predsjednik Tuđman. On mi je rekao da je cijela država uz nas, takvu hipoteku jednostavno nismo smjeli prokockati - kaže Ćiro Blažević, kojeg je jako pogodio nezasluženi poraz u gostima kod Turaka.

- Možda smo previše kritizirali Antu oko tih izmjena. Sad je krenuo mijenjati kad nije trebao. Raštimao je našu koncepciju, koja je dobro funkcionirala. On bi nekim svojim odlukama raštimao i Bečku filharmoniju, ali želim mu ono što se dogodilo meni. Da preko Ukrajine i Kijeva izbori Svjetsko prvenstvo - rekao je Ćiro, koji se prije nekoliko mjeseci kad smo pričali o utakmici s Ukrajinom u studenom 1997. godine prisjetio i jedne anegdote.

- U Kijevu je bio nekakav bazen s morskim psima. Tadašnji predsjednik HNS-a Branko Mikša u šali mi je rekao da će me baciti morskim psima ako ne prođemo dalje. Morali smo proći - nasmijao se Blažević.

Ćiro: Pa Čačić bi raštimao i Bečku filharmoniju

To su bili dani kad smo izbacivali Ukrajinu, bili smo bolji od njih, ali oni su nam se revanširali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Istina, na kraju nisu otišli na Mundijal kao mi, ali bili su ispred nas kao drugi u skupini, u kojoj su prvi završili Englezi.

Na kraju je Ukrajince u dodatnim kvalifikacijama izbacila Grčka. S Ukrajinom smo u kvalifikacijama za SP 2010. odigrali 0-0 u Harkivu i 2-2 u Maksimiru. U tim susretima nismo imali sreće.

Pogađali smo vratnice, bili smo bolji u obje utakmice, ali na kraju su ti remiji više odgovarali Ukrajini. I u dodatnim kvalifikacijama za SP 1998. godine i u skupini za SP 2010. godine golove nam je zabijao Andrij Ševčenko. On je sad izbornik Ukrajine. Nesretna mu je protiv Hrvatske bila 1997. godina. Mi se nadamo kako će veliki Ševa biti nesretan i dvadeset godina kasnije. Neka se povijest ponovi, neka se “kockasti” ponovno iz ukrajinske prijestolnice vrate pjevajući s kartom za SP.

Precizniji od nas Estonci, Luksemburg, Andora...

Hrvatska je u osam kvalifikacijskih utakmica zabila samo 12 golova po čemu je tek 20. u Europi. Manje nije zabila niti jedna reprezentacija koja trenutačno drži prva dva mjesta u skupinama?!

Hrvatska je u ovim kvalifikacijama 25. u Europi po broju udaraca na gol. Kockasti su pucali 105 puta, manje nego Makedonija (115), Gruzija (108), te rivali Ukrajina (109) i Island (106). 

Po udarcima u okvir gola također smo 25., a po preciznosti udarca tek 36. u Europi! U omjeru koliko udaraca od ukupnog broja (bez blokiranih) ide u okvir, kockasti su iza Estonije, Luksemburga, Moldavije, Farskih Otoka, Andore...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem