Obavijesti

Sport

Komentari 224

Modriću i suigračima je pukao film: 'Šukeru, di su naše pare?'

Modriću i suigračima je pukao film: 'Šukeru, di su naše pare?'
1

KAPETAN Luka Modrić i grupa starijih igrača pozvali na red šefa saveza Davora Šukera jer ih nervira što premije za Euro u Francuskoj još nisu dobili. Kasne...

VIDEO

Za dvije pobjede i remi u skupini te plasman u osminu finala EP-a igrači su trebali podijeliti 1,6 milijuna eura, odnosno svaki igrač trebao je dobiti oko pola milijuna kuna. No taj novac još nisu ugledali pa je kapetan Modrić zatražio objašnjenje od Davora Šukera.

Uoči EP-a u Francuskoj predsjednik saveza Davor Šuker s izbornikom Antom Čačićem, tadašnjim kapetanom Darijom Srnom te još nekolicinom starijih i iskusnijih igrača dogovorio je da se premije od rezultata na Euru podijele 50-50.

Uefa je pobjedu honorirala s milijun eura, bod s 500.000, a plasman u osminu finala u blagajnu HNS-a donio je milijun i pol eura. Od ta četiri milijuna, dva idu savezu, dva igračima, da bi potom od igračkih dva milijuna oko 400.000 eura otišlo stručnom stožeru. Tu dolazimo do 1,6 milijuna koji igrači još nisu dobili.

Svađao se s Bokšićem

Na SP-u 2002. Davor Šuker posvađao se s čelnicima saveza zbog premija, a potom i s Alenom Bokšićem.

- U moje vrijeme Šuker se najviše borio za premije. On je pregovarao, bio je čvrst i svađao se s predsjednicima saveza, pa bih ih ja poslije morao miriti - pričao je Ćiro.

Tako je bilo dok je bio igrač, no kad je sjeo u predsjedničku fotelju, promijenio je ploču. U rujnu 2012. sjeo je za stol sa Srnom, Modrićem, Šimunićem i Kranjčarom i šokirao ih informacijom da će malo urediti obrazac s premijama, točnije da za bod u Belgiji neće dobiti ni kune, te da se mogu pozdraviti i s dnevnicama, koje su iznosile stotinjak eura.

Sve na iste dijelove

Igrači su na Euru prvi put u povijesti reprezentacije dogovorili da će se premije dijeliti na jednake dijelove. No ostali su neugodno iznenađeni jer novac ni dva mjeseca nakon Eura nije sjeo na račun. Novi kapetan Modrić sa skupinom starijih igrača zato je zatražio sastanak sa Šukerom i dobio odgovor - novac stiže idući tjedan.

Uefa navodno kasni s isplatom, a skupa s njom kasni i HNS. Ništa dramatično, igrači sigurno neće ostati bez svog novca od premija, ali kad se već kao igrač toliko za svoje premije znao boriti Davor Šuker, zašto ne bi i oni?!

Stožeru 400.000 €

Igrači čekaju raspodjelu svojih 1,6 milijuna eura

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti