Obavijesti

Sport

Komentari 314

Luda večer! Dinamo nositelj u "play-offu", može na Partizan

Luda večer! Dinamo nositelj u "play-offu", može na Partizan
5

Dinamo je nositelj u 4. pretkolu Lige prvaka nakon nevjerojatne večeri u uzvratima. "Modri" u petak mogu izvući Partizan, Maccabi, Malmö, Skënderbeu i Astanu...

VIDEO

Kakva večer za Dinamo! "Modri" će biti nositelji u četvrtom pretkolu Lige prvaka nakon nevjerojatnih preokreta u uzvratnim utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka. Zahvaljujući pobjedama Partizana, Malmöa i Maccabija, Dinamo će imati znatno lakši put do Lige prvaka. Zagrebačka momčad može izvući Partizan, Maccabi Tel Aviv, Malmö, Skënderbeu i Astanu!

Dinamo je u dramatičnoj utakmici u Norveškoj osigurao Božić u Europi. Čak i da ispadne u 4. pretkolu Lige prvaka, hrvatski prvak ide izravno u Europsku ligu.  No put do Lige prvaka neočekivano im se otvorio. "Modri" će u "play-offu" biti nositelji.

Partizan, Malmö i Maccabi izbacili su tri nositelja pa se Dinamo, zajedno s APOEL-om i BATE-om prebacio u nositelje. Ako hrvatski prvak prođe u LP, dobit će 14 milijuna eura, a u skupinama Lige prvaka svaki bod je 500.000 eura, a pobjeda 1,5 milijuna.

Partizan i repriza "petarde" iz 1997.?

Partizan je poveo protiv Steaue u Beogradu. Uoči utakmice igrači i navijači beogradskog kluba imali su minutu šutnje. Dok u Hrvatskoj slavimo veličanstvenu Oluju u kojoj smo oslobodili okupiranu zemlju i izbili velikosrpske ideje i mitove o "Velikoj Srbiji", naši istočni susjedi proglasili su dan žalosti i od Uefe dobili dopuštenje za minutu šutnje.

Rumunji su preokrenuli dvama golovima, a Partizan je uz to promašio i penal. Kako je prva utakmica završila 1-1, "crno-bijelima" su trebala dva gola za prolazak. Dobili su igrača više i zabili za 2-2 uz pola sata do kraja. Nisu dugo izdržali Rumunji i Partizan je imao 3-2, rezultat koji ga vodi u 4. pretkolo Lige prvaka, a nositelj Steaua ispada. Partizan je riješio sve još jednim golom za 4-2 i prolaskom u četvrto pretkolo.

Prošlo je 18 godina od Dinamovog demoliranja Partizana

Ždrijeb je te 1997. godine spojio Dinamo i Partizan u 2. pretkolu Lige prvaka. Srpski klub stigao je na Maksimir s 1-0 iz prve utakmice u kojoj su "modri" dosta toga promašili. Dinamo je u uzvratu razbio "crno-bijele".

Na Maksimiru se natiskalo 40.000 navijača, a stadion je bio pun dva sata prije utakmice. Cvitanović i Marić zabili su po dva gola, Viduka je zabio jedan za jednu od najvećih Dinamovih pobjeda u povijesti.

VIDEO

Malmö razbio Salzburg

Red Bull je stigao u Švedsku s 2-0 iz prve utakmice. Trebala je to biti lagana zadaća za favorite iz Austrije, ali pretvorila se u pravu katastrofu.

Malmö je već u prvih 15 minuta imao 2-0. U 42. su Šveđani zabili još jedan gol i Austrijancima se spremala katastrofa.

Austrijanci su od 64. minute igrali s igračem više i trebao im je jedan gol kako bi prošli dalje. No Malmö se obranio te napravio veliko iznenađenje izbacivši favorite.

Opet nas čeka drama sa Šveđanima?

U 92. minuti obranio sam udarac Vinzentsu. A onda je bio korner. Posljednji na utakmici. Rekli smo jedni drugima: ‘Dečki, ajmo još ovo obraniti i prolazimo’. Netko je pucao glavom, lopta je otišla preko gola, a mi prošli Malmö.

To su sjećanja Ivana Kelave , junaka utakmice u Švedskoj kojom je Dinamo izborio Ligu prvaka. Bio je to susret čiji su kraj dočekali samo oni najčvršćih živaca.

Dinamo je 2011. godine uništio Malmö na Maksimiru 4-1. Već se otvarao šampanjac, ali u uzvratu prava drama. Šveđani su poveli 2-0 i bili su samo gol do preokreta. Dinamo se obranio i prošao dalje.

Maccabi lansirao Dinamo u nositelje

Plzen je u posljednjoj utakmici koju je Dinamo čekao imao 2-1 iz prve utakmice na gostovanju u Izraelu. No Maccabi iz Tel Aviva poništio je tu prednost, slavio u uzvratu 2-0 i lansirao Dinamo u skupinu nositelja u posljednjem pretkolu Lige prvaka.

Maccabijeva momčad je gotovo triput jeftinija od Dinamove. Najskuplji igrač im je Eran Zahavi, ofenzivni veznjak (tri milijuna eura).

Dinamo pamti jedno loše iskustvo protiv Maccabija. "Modri" su igrali 2001. godine protiv Izraelaca u prvom kolu Kupa Uefa. Nakon 2-2 iz prve utakmice, Maccabi je kod kuće odigrao 1-1 i prošao dalje.

Skënderbeu je šansa i pol

Skënderbeu je albanski klub. Imaju skroman budžet od 6,2 milijuna eura i tko od nositelja izvuče Albance, vjerojatno će slaviti u tišini. U klubu igra i jedan Hrvat, Marko Radas. Nemaju igrača kojo po Transfermarktu vrijedi više od 425.000 eura.

Astana iz Kazahstana

Klub iz Kazahstana igra u istoimenom gradu Astani. Prema Transfermarktu momčad vrijedi 13,8 milijuna eura.

Najskuplji igrač je Foxi Kethevoama (dva milijuna eura), a u klubu igra Marin Aničić, koji ima državljanstvo Hrvatske i BiH.

Srnina asistencija i gol u pobjedi Šahtara

Šahtar je kod kuće pobijedio Fenerbahče 3-0. Nakon što preživjeli pakao Istanbula, Ukrajinci su kod kuće pobijedili i prošli u 4. pretkolo.

Vodeći gol zabio je Gladkyj u 25. minuti utakmice na asistenciju kapetana Darija Srne. Naš igrač zabio je za 2-0 iz penala, a konačnih 3-0 postavio je Teixeira.

Uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka:

  • Basel - Lech 1-0 (Basel je prošao)
  • Qarabag - Celtic 0-0 (Celtic je prošao)
  • BATE - Videoton 1-0 (BATE prošao)
  • Malmö - Salzburg 3-0 (Malmö je prošao)
  • Partizan - Steaua 4-2 (Partizan je prošao)
  • Plzen - Maccabi 0-2 (Maccabi je prošao)
  • Šahtar - Fenerbahče 3-0 (Šahtar je prošao)
  • Skënderbeu - Milsami 2-0 (Skënderbeu je prošao)

NOSITELJI:

  • BASEL
  • CELTIC
  • APOEL
  • BATE
  • DINAMO

NENOSITELJI:

  • Partizan
  • Malmö
  • Maccabi Tel Aviv
  • Skënderbeu
  • Astana
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...