Sport

Komentari 13

'Mogu prihvatiti da je protivnik bolji' - 'Teško nas je zaustaviti'

'Mogu prihvatiti da je protivnik bolji' - 'Teško nas je zaustaviti'

Jedan su drugome obilježili karijeru, a govorilo se kako bi upravo Tuchel u slučaju poraza od Nagelsmanna mogao dobiti otkaz. No, Thomas je PSG odveo u finale Lige prvaka

U polufinalu Lige prvaka susreli su se svojevrsni 'učitelj i učenik', dvojica njemačkih trenera Julian Nagelsmann (33) i Thomas Tuchel (46), ali na kraju je francuski PSG na čelu s Tuchelom ipak pokazao da su bolja momčad te su izborili finale Lige prvaka!

Za trenera francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a Thomasa Tuchela, koji je 3-0 pobjedom protiv RB Leipziga po prvi put u klupskoj povijesti izborio plasman u finale Lige prvaka, ključ uspjeha bila je odlična igra u obrani.

- Za mene je najvažnija stvar način na koji smo se branili. Imali smo dobru kombinaciju odlučnosti, duha i kvalitete. Bili smo izuzetno fokusirani i započeli utakmicu s pravim pristupom, a kada je tako onda nas je teško zaustaviti. Nismo radili velike taktičke promjene, naravno da se morate prilagoditi suparniku, ali ne previše. Bilo je važno pokazati svoju snagu, a moji su igrači pokazali i veliku glad za pobjedom. Kontrolirali smo međuprostore i njihove protunapade, a usto smo i koristili brzinu Di Marije, Mbappéa i Neymara - izjavio je Tuchel.

S druge pak je strane Nagelsmann samo priznao kako njegova momčad jednostavno nije imala šanse.

- Moramo prihvatiti ovaj rezultat jer nismo mogli prići utakmici na način na koji smo željeli. Protivnik je bio bolji, čak i da smo mogli popraviti veliki broj stvari u našoj igri to vjerojatno ne bi bilo dovoljno za pobjedu. Dobro smo krenuli, ali onda smo primili prvi gol, da bi nas drugi dotukao. Ipak, ponosan sam jer su moji igrači igrali sa srcem. Mogu prihvatiti kada je protivnik bolji. Nama preostaje i dalje napredovati. To je proces na kojemu trebate svladavati prepreke. Pokušat ćemo sljedeće godine ponoviti ovakav rezultat - rekao je trener RB Leipziga.

Tako će Parižani u finalu čekati boljeg iz drugog polufinalnog susreta između Lyona i Bayerna koje je na rasporedu u utorak, dok je finalna utakmica na rasporedu u subotu, 22. kolovoza.

Najčitaniji članci