Obavijesti

Sport

Komentari 18

Moj Šahtar toliko je bogat da je kupio skauta za 3 milijuna eura

Moj Šahtar toliko je bogat da je kupio skauta za 3 milijuna eura
4

Mandžo je bolji od Lewandowskog! On je najbolji obrambeni napadač na svijetu. Poljak je sjajan, no ja bih prije Mandžu, on je prevaga na terenu, kaže Eduardo

VIDEO

O Kloppu sam mnogo čitao i gledao, no jedno ne možete nigdje vidjeti ni čuti, počeo je Eduardo da Silva.

- Uoči osmine finala LP-a izašli smo na teren, na zagrijavanje. Trčkarali smo, pucali po golu... Odjednom se na desetak metara od nas stvorio Klopp. Prekrižio je ruke i gledao nas. Uopće ga nije zanimala njegova momčad. Nikad u životu to nisam vidio. Nismo znali što da radimo, valjda je gledao tko puca kojom nogom, tko skače... Bilo je baš nelagodno. A onda se približio na pet metara, gledao i nešto zapisivao. To je trajalo dvadesetak minuta. Potom je otišao do svojih igrača i jednom po jednom nešto šaptao na uho, pogledavajući u papir. Tad smo se tek uplašili - otkrio je Eduardo Kloppove “čudne” navike.

Ni danas nisu shvatili što je radio.

- Ne znam što je to mogao vidjeti u zadnji čas. Uostalom, to je zagrijavanje. Ali, eto, stajao je kao da je to najvažnija stvar na svijetu - kaže Dudu.

Lewandowski i Mandžukić ove su sezone hit, baš kao što je Eduardo bio do teške ozljede gležnja.

- Mandžo je bolji od Lewandowskog! On je najbolji obrambeni napadač na svijetu. Poljak je sjajan, no ja bih prije Mandžu, on je prevaga na terenu - kaže Dudu. Mandžukića će u momčadi imati već protiv Škotske, 7. lipnja u Zagrebu.

U susretu protiv Walesa Eduardo je pokazao koliko znači Hrvatskoj. Primanje, okret, udarac, gol. Tako jednostavno, tako “eduardovski”.

I tu je otkrio sitnu nepoznanicu.

- Bojao sam se da će me zamijeniti. Kako je utakmica odmicala, pritisak je rastao. To je normalno jer Hrvatska ima genijalne napadače. Kad je izbornik napravio treću izmjenu, shvativši da ostajem, opustio sam se do kraja - priznao je Eduardo.

Štimac ga izuzetno respektira i voli, a i navijačima se uvukao u srce.

I nije iznenađenje što Škoti najviše strepe ne od Mandžukića ili Olića nego upravo od - Eduarda.

- Čitao sam da su škotski navijači ovu reprezentaciju uvrstili među lošije u povijesti. Za mene su vrlo slični Walesu. Zapravo je to Wales bez Balea! Vrlo srčani, rastrčani, no tehnički su vrlo limitirani. Uvjeren sam u pobjedu, u Maksimiru nam ne mogu ništa - rekao je Eduardo.

Šahtar je od Porta kupio glavnog skauta za Brazil i dao mu tri milijuna eura na godinu, dvostruko više no što je zarađivao u Portu.

- On je u Porto doveo Hulka iz japanske 2. lige. Bio je šef Portove skautske službe. Šahtar ima sjajne skaute u Južnoj Americi i rijetko griješe u Brazilcima. Od deset igrača iz Brazila koji dođu u Šahtar barem će osam biti sjajno - kaže Eduardo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...