Obavijesti

Sport

Komentari 3

Molitve kapetana se isplatile: Igrači Cibalije će dobiti plaću

Molitve kapetana se isplatile: Igrači Cibalije će dobiti plaću
1

U srijedu je isplaćen dio dugovanja igračima, ali čekamo što se biti danas i sutra, kaže kapetan Frane Vitaić te dodaje kako se vidi da je krenulo na bolje i da im to ulijeva optimizam

VIDEO

Cibalijina svakodnevica posljednjih tjedana izgledala je kaotično. U klub je početkom srpnja stigao novi predsjednik Tomislav Bobek koji je zamijenio Miroslava Gagru i njemu je trebalo vremena za djelovanje. 

Brojni odlasci igrača i višemjesečna dugovanja igračima uz startna dva poraza u HNL-u bacili su klub na samo dno. Međutim, iz Vinkovaca su nam konačno stigle i lijepe vijesti uoči nedjeljne utakmice protiv Hajduka uz Bosut.

Klubu je odblokiran račun, a plaće igračima Cibalije u prosjeku su kasnile četiri do pet mjeseci.

- U srijedu je jedan dio isplaćen, sada čekamo što će biti danas i sutra. Krenulo je na bolje i to nam ulijeva optimizam - kaže Frane Vitaić.

Važna ih utakmica čeka u nedjelju, stižu splitski 'bili'.

- Ma, svejedno tko nam je protivnik. Činjenica je da nemamo širok kadar, nismo imali ni s igračima koji su otišli. Spremamo se kao za svaku utakmicu, krenuli smo s dva poraza i želimo vratiti samopouzdanje - počeo je Frane.

Kapetanu je 35 godina i spreman je povesti 'nebeskoplave' u još jednu tešku sezonu. Nakon što su prošle kroz doigravanje izborili ostanak u HNL-u, čini se da ih i ove očekuje slična situacija.

- Ostali smo bez puno igrača, moramo se pojačati još. Neiskusni smo, puno je tu mladih igrača. Znamo što je teška borba i navikli smo na to - smatra Vitaić.

Vinkovčani su u drugom kolu izgubili na Maksimiru od Dinama 4-0 i u centru pozornosti ponovno je bio 'modri' Hilal Soudani koji je izborio sumnjiv penal pri 0-0.

- Teško je protiv Dinama igrati na Maksimiru jer su kvalitetnija momčad. Svi suigrači komentiraju da nije bio penal, a teško je igrati protiv jačih od sebe i kada im se na taj način olakša - kaže Vitaić.

Kao kapetan nastoji utjecati na svoje suigrače. Poznata je priča kako je za vrijeme borbe za ostanak prethodne sezone slao suigračima molitve u porukama kako bi ih dodatno podigao.

- Vjernik sam i vjera me održava da igram u ovim godinama i gledam sve pozitivno. To me izgrađuje i pokušavat ću prenijeti to na svoje suigrače. Nastojim im, kako se kaže, dati 'duhovne hrane'. Danas mladim dečkima u sportu nije lako opstati. Nadam se da moji suigrači malo dublje proučavaju dobre poruke - rekao je Vitaić za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'