Obavijesti

Sport

Komentari 138

Momčad polusezone HNL-a: Hajdukov zid za 0 eura, Mioč unatoč dijabetesu briljirao

Momčad polusezone HNL-a: Hajdukov zid za 0 eura, Mioč unatoč dijabetesu briljirao

Rijekin fantazist Toni Fruk najbolji je dodavač polusezone, ima 11 asistencija. Osijekov 'bik' Ramon Mierez nadmašio je Marka Livaju i Brunu Petkovića. Potonji je, doduše, imao problema s ozljedom lože

VIDEO

Utakmicom Dinama i Hajduka (0-0) u 19. kolu HNL-a spušten je zastor na još jednu uzbudljivu polusezonu. Neki su igrači poput, primjerice, skupog Osijekovog veterana i legende kijevskog Dinama, Denisa Garmaša (33), potpuno podbacili. Bilo je i onih koji su iskočili, ugodno iznenadili... Konkurencija za momčad polusezone bila je paklena.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo - Hajduk

Pokretanje videa...

sažetak dinamo hajduk 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Mjesta u momčadi polusezone nije bilo za Brunu Petkovića (29) i Marka Livaju (30). Petković je odigrao 11 utakmica uz šest golova i dvije asistencije. Muku je mučio s ozljedom zadnje lože. Livaja nije bio ubojit kao prethodnih sezona. U 18 utakmica postigao je sedam golova te imao tri asistencije. Imao je period od šest utakmica bez gola ili asistencije...

Najbolja momčad polusezone (4-2-3-1)

Ivan Lučić (Hajduk) - Jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone. U Hajduk je došao zimus kao pričuva Lovri Kaliniću. Kapetan Hajduka teško se ozlijedio pa je Lučić priliku objeručke prihvatio. Dobru formu s kraja prošle sezone prenio je i na ovu, još i poboljšao svoje predstave. Odigrao je u prvenstvu 19 utakmica, primio 10 golova te ima 11 čistih mreža.

Niko Sigur (Hajduk) - Ustalio se u U-21 reprezentaciji. Skupio je 19 utakmica te ima jednu asistenciju. Ivan Leko i Mislav Karoglan koristili su ga i na zadnjem veznom. Sigur je kao švicarski nožić, iskoristiv na više načina. 

Matej Mitrović (Rijeka) - Odigrao je 16 utakmica uz po gol i asistenciju. U Rijeku se nekadašnji hrvatski reprezentativac vratio ljetos, ali teško se ozlijedio na pripremama. Operirali su ga u Finskoj, dugo se oporavljao. Sad je - pravi. Dobre se slaže s Emirom Dilaverom i Nikom Galešićem, nositelj je obrane prvoligaša s Rujevice.

Zvonimir Šarlija (Hajduk) - Najbolje pojačanje Hajduka u ljetnom prijelaznom roku. Došao je u Split po isteku ugovora s grčkim velikanom Panathinaikosom. Odigrao je u prvenstvu 18 utakmica uz dva gola. S Filipom Uremovićem čini bedem. Hajduk ima najbolju obranu lige, primio je samo 10 golova.

Dino Štiglec (Gorica) - Godinama je bio u Zagrebu, imao uspješne epizode u Sloveniji i Poljskoj, a zimus je na poziv Željka Sopića došao u Goricu. S turopoljskim klubom izborio je ostanak, igrao ponekad i lijevog stopera. Ma, sve što je trebalo. Odigrao je ove sezone 18 utakmica uz po dva gola i dvije asistencije.

Igor Postonjski (Varaždin) - Kapetan Varaždina prošle sezone odigrao je samo osam utakmica, imao je velikih problema s ozljedama. Ove sezone sve je sjelo na svoje mjesto. Odigrao je 16 utakmica uz pet golova i asistenciju.

Toni Fruk (Rijeka) - Ljetos ga se povezivalo s Dinamom, ali Sergej Jakirović privolio ga je na dolazak u Rijeku. Raskinuo je ugovor s Fiorentinom (prethodne dvije sezone proveo na kaljenju u Gorici). Odigrao je 18 utakmica uz dva gola i 11 asistencija. Mogao je u poštare, uvijek isporuči... Za njega Damiru Miškoviću ponuda neće nedostajati.

Takuro Kaneko (Dinamo) - Japanac je otkriće sezone. Odigrao je 11 utakmica uz gol i pet asistencija. Stigao je ljetos na posudbu s opcijom otkupa iz japanskog prvoligaša Sappora. Ne sumnjajte, Dinamo će platiti koliko bude trebalo. Otkup će, prema nekim izvorima, iznositi oko milijun eura.

Benedik Mioč (Slaven) - Zimus saznao da ima dijabetes. Šokiralo ga je to, ali prilagodio je prehranu i način života spomenutoj dijagnozi. Sad igra nogomet karijere. Odigrao je 19 utakmica uz šest golova i četiri asistencije.

Niko Janković (Rijeka) - Zimus je napustio Zrinjski, gdje je bio na posudbi iz Dinama, te je otišao na dodatno kaljenje u Rijeku. Ljetos se vratio u Dinamo, ali Igor Bišćan nije ga "vidio". Odigrao je 17 utakmica uz šest golova i četiri asistencije.

Ramon Mierez (Osijek) - Nepoderivi "El Toro" miljenik je navijača. Troši se do krajnjih granica, prvi je u presingu, a ove sezone nije patila ni statistika. Odigrao je 19 utakmica uz sedam golova i četiri asistencije.

Za golmana su konkurirali još Nediljko Labrović (Rijeka), Ivan Banić (Gorica) i Nikola Čavlina (Lokomotiva).
Za desnog beka u opticaju su bili još Ivan Smolčić (Rijeka), Nail Omerović (Osijek) i Marko Vukčević (Varaždin).
Od stopera su u najužoj konkurenciji bili još Filip Uremović (Hajduk), Mario Maloča, Krešimir Krizmanić (oba Gorica) i Moreno Živković (Lokomotiva).
Za lijevog beka razmišljalo se i o Dariju Melnjaku (Hajduk), Bruni Godi (Rijeka) i Ivanu Milićeviću (Lokomotiva).
Jedno je sigurno. Dobrih veznih igrača u HNL-u ima na izvoz. Mihael Žaper (Hajduk), Filip Krovinović (Hajduk), Lindon Selahi (Rijeka), Martin Baturina, Marko Bulat (oba Dinamo), Darko Nejašmić (Osijek), Vladan Bubanja (Lokomotiva) samo se neki od njih.
Na mjestu polušpice opcije su još bile Rokas Pukštas (Hajduk) i Mijo Caktaš (Osijek).
Mjestu na desnom krilu nadali su se još Emir Sahiti (Hajduk), Marco Pašalić (Rijeka) i Domagoj Bukvić (Osijek).
Na lijevom su jako dobri bili i Marko Pjaca (Rijeka), Gabriel Vidović (Dinamo) i Arber Hoxha (Slaven Belupo).
A što tek reći za napadače. Jedan bolji od drugog... Marko Livaja (Hajduk), Franjo Ivanović (Rijeka), Bruno Petković (Dinamo), Ante Erceg (Istra 1961), Fran Brodić (Varaždin), Indrit Tuci (Lokomotiva)... Eksplozija.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...