Obavijesti

Sport

Komentari 13

Moneyball i u brlogu: Medvjedi doveli igrače koji ginu na ledu

Moneyball i u brlogu: Medvjedi doveli igrače koji ginu na ledu
1

OTIŠLI NAJBOLJI Teško ćemo nadoknaditi odlazak Banhama i Kinasewicha. No bit ćemo puno brži, najavljuje trener Marty Raymond. Medveščak počinje protiv Albe

VIDEO

Nemamo love za skupe igrače. Mene zato zanima karakter. Igrače koje je briga za navijače i momčad. Igrače sa srcem, rekao je Marty Raymond, trener Medveščaka.

Raymond je kopirao “Moneyball”, sustav iz američkog bejzbola o kojem je snimljen istoimeni film s Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Ostao sam u Medveščaku jer želim za navijače uzeti naslov prvaka, kapetanu Letangu ovo je posljednja sezona

- ‘Moneyball’ znači kupuj najbolje za ono malo love što imaš. Ja sam doveo igrače koji će ‘poginuti’ za svaki pak - kaže Marty, koji je doveo 11 novih igrača.

- Dobio sam 80 posto onoga što sam tražio. No svi dečki koji su došli razmišljaju samo o naslovu.

Medveščak noviu sezonu otvara večeras kod Albe (19.15 sati).

- Od novih igrača Buck će biti vrhunski, a i Perkovich će iskočiti u prvi plan - kaže Raymond, koji je dečke odveo tjedan dana na učenje borilačkih vještina.

- Radili smo na mentalnoj snazi zapravo. Za one koji su malo mekši, da imaju pravi gard.   

Medveščak 

Doveli su 11 novih igrača. Nakon tri sezone nema “ličkog diva” Joela Prpica. Bitno su pomladili momčad. Budžet im malo manji od 15 milijuna kuna.

Dornbirner

Novaci u ligi. Puno im je pomogao Red Bull, koji im je posudio igrače. Ovog ljeta potpisali su s Johnom Hećimovićom. Prošle su sezone igrali su u drugoj austrijskoj ligi. Izgubili su u polufinalu.

Linz

Branitelji su naslova. Zadržali su najboljeg igrača, bivšeg medveščakovca Mikea Ouellettea. Doveli su dva odlična Amerikanca iz njemačke lige, Hedlunda i Engelhardta.

Graz

Prošle sezone nisu izborili doigravanje, pa je svlačionica na ljeto dobro “provjetrena”. Puno je igrača moralo otići. Pojačali su se s jednim Medveščakovim igračem - Gregom Dayem.

Innsbruck 

Prije tri godine ostali su bez novca i morali su odustati od EBEL-a. Na njihovo je mjesto uskočio Medveščak. U Innsbrucku igra i bivši medveščakovac Aaron Fox.

Klagenfurt 

Prošlogodišnji finalisti. Nisu puno mijenjali, imat će istu momčad. Doveli su Kanađanina Jamiea Lundmarka, koji je odigrao više od 200 utakmica u NHL-u.

Alba Volan

Prvi protivnik Medveščaka u novoj sezoni. “Ukrali” su Franka Banhama, no “medvjedi” više nisu željeli plaćati 90.000 eura 37-godišnjeg hokejaša.

Olimpija

Jesenica više nema zbog velikih dugovanja, no Olimpija je još u EBEL-u. No pitanje je koliko dugo. Iako je sezona tek startala, već su se pojavili novčani problemi.

Salzburg

Pojačali su se s najboljim strijelcem Medveščaka Ryanom Kinasewichem i dugogodišnjim golmanom iz NHL-a, Kanađaninom Alexom Auldom, koji je došao iz Ottawe.

Villach 

Iako nisu prošle sezone izborili doigravanje, uglavnom su ostavili istu momčad. No ipak su ostali bez glavnog igrača Rolanda Kaspitza, koji je otišao u Njemačku. 

Znojmo 

Puno su igrača izgubili, tako da će uglavnom igrati s mladima. U Znojmu više nema ni Mikea Dantona, koji je naručio ubojstvo svog menadžera. Danton je u Britaniji. 

Vienna

Uz Salzburg, Linz i Klagenfurt najveći favoriti za osvajanje naslova. Dosta su mijenjali, ali su opet složili jako dobru momčad. Kod kuće su gotovo nepobjedivi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića