Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

MOO otvorio liniju za prijavu korupcije, slijedit će ga i HOO

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) otvorio je telefonsku liniju za anonimnu prijavu korupcije u sportu te je pozvao sve svoje članice da to učine, pa će je uvesti i HOO

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
0 komentara

Korupcija je rak-rana mnogih dijelova današnjeg društva, među koje svakako pripada i sport. U tu svrhu Međunarodni olimpijski odbor otvorio je telefonsku liniju na koje će se anonimno moći prijaviti sve nepravilnosti i mogući slučajevi korupcije u sportu. Potez bi trebale slijediti i sve njegove članice.

Nedugo potom Transparency International Hrvatska (TIH), udruga koja daje na važnosti borbi protiv korupcije u hrvatskom društvu, pridružila se pozivu Hrvatskom olimpijskom odboru da to isto učini za područje Republike Hrvatske, što su u krovnoj kući hrvatskoga sporta i prihvatili.

- Zaštitite sport od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata i korištenja nedopuštenih sredstava. Kako bi se spoznali stvarni razmjeri nedostatka integriteta u sportu, prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja - rekla je predsjednica TIH-a Davorka Budimir te dodala:

- U procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti sport je važno područje koje okupira mnoge generacije. Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša rekao je kako su upoznati s inicijativom MOO-a te da je u potpunosti podržavaju, stoga će uskoro otvoriti posebnu telefonsku liniju.

Naši partneri pišu
Message