Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Moramo biti bolji u završnici i treba nam još jedan lijevi bek'

'Moramo biti bolji u završnici i treba nam još jedan lijevi bek'
1

- Porazgovarao sam sa Čanađijom jer sam čuo da je izjavio kako bi želio otići negdje gdje bi imao veću minutažu. Ono što smo si rekli ostaje između nas dvojice - rekao je šef Igor Bišćan...

VIDEO

Danas je za Bijele bio dosad najležerniji dan desetodnevnih priprema u Albufeiri. Ujutro tek lakši trening jer se jučer navečer igralo sa Servetteom (3:0 za Rijeku), obvezni dvosatni odmor nakon ručka te slobodno poslijepodne i večer.

'Hoću bolju završnicu'

Poslije ručka šef Igor Bišćan je, u idili hotelske terase s pogledom na Atlantik, komentirao pobjedu nad Švicarcima i prijelazni rok:

Pokretanje videa...

01:10

Odmah poslije treninga travnjakom stadiona Municipal šetali su i razgovarali šef i veznjak Dario Čanađija.

- Jesmo, popričali smo. Čuo sam da je izjavio kako bi ne bi imao ništa protiv da ove zime ode iz Rijeke jer bi volio više igrati pa me zanimalo da mi to malo detaljnije objasni, a ono što smo si rekli ostat će među nama - govorio je šef.

'Rijeka mi je došla brzo'

Jučer je Rijeka dio utakmice odigrala u klasičnih 4-4-2, ali Bišćan ne namjerava raditi velike odmake od jesenske sheme:

- Krenuli smo sa 4-4-2 zbog Gorgonove ozljede. Pripreme su tu da isprobamo razne varijante, fleksibilnost nam treba biti jedan aduta, ali zdrava logika govori da ne treba mijenjati ono što je dobro, a naših 4-2-3-1 je u finišu jeseni stvarno funkcioniralo dobro. Gorgon bi mogao zaigrati već u nedjelju protiv Beijinga, ozljeda nije teže prirode.

Mladi igrači?

- Ma to su zapravo sve juniori, jako mladi dečki koje nije dobro ni pretjerano hvaliti, ni kuditi. Nekoj minutaži najbliži je Matej Vuk, Vidi se da mu je dobro došla ta posudba u Interu.

Bjelica i vi predvodite mladi trenerski val Prve HNL...

- Liga nam ima neku pozitivnu tendenciju, a taj trend mladih trenera rezultat je i dobrog rada Akademije. Ja sam u godinu i pol od Rudeša preko Olimpije došao do Rijeke i stvarno se nisam nadao da ću ovako brzo doći u ovako veliki klub no svjestan sam da sam mladi trener i da tek nakon cca. deset godina mogu početi razmišljati o tome da kažem da sam majstor i ovog, drugog nogometnog posla u životu.

Messija na lijevog beka

Uzori?

- Kao klinca trenirao me Đalma Marković, kasnije su tu bili Zvone Soldo, Vaha Halilhodžić, Rafa Benitez, Alberto Malesani... Nemam klasičnog uzora, ali to su imena koje su me formirala kao igrača i sad kao trenera.

Idealna tekma?

- To bi morala biti neka od Guardioline Barce.

Maradona ili Messi?

- Messi. Evo, ako imam neku želju u prijelaznom roku onda bi to bio Messi - smješkao se Bišćan na pitanje o tome da li je Upravi iznio želje vezane uz mercato.

Na žestoki protu-udar 'Što će ti Messi dok Kvržić igra ovako dobro?' šef je imao bišćanovski odgovor:

- Stavim Messija na lijevog beka, kaj? Meni se 'čini' da taj može igrat' sve.

Raspoloženje među Bijelima je kao od prvog Bišćanovog dana u Rijeci, vrhunsko. A krajolik u kojem borave - spektakularan:

Pokretanje videa...

00:11

I danas se igralo

Neki danas jesu hodali pognutih glava jer se poslije treninga malo zahaklalo na pola travnjaka... Dvije izmiksane momčadi (članovi stožera, članovi Uprave i trojica od četvero predstavnika medija koji prate portugalske pripreme). Squadra direktora Luke Ivančića, pom. sp. direktora Ivana Mancea, pom. trenera Renata Pilipovića i glasnogovornika Alena Fućka dosta je sramotno potučena od momčadi koju je odabrao sportski direktor Srećko Juričić, a za koju su igrali i sa 4:1 pobijedili dopredsjednik Dean Šćulac, šef  Bišćan, team manager Alen Rivetti i nogometno kvalitetniji dio novinarske ekipe.

Narančasti - Plavi 4:1

Strijelci: 0:1 Pilipović, 1:1 Bišćan, 2:1 Krajač, 3:1 Krajač, 4:1 Dangubić.

Narančasti: Sirotnjak, Mrčela, Bišćan, Rivetti, A.Naglić, Šćulac, Dangubić, Dragnić, Vukušić, Miškulin 1, Krajač.

Plavi: Majer, Pilipović, V.Naglić, Babić, Frančišković, Ivančić, Fućak, Žeželj, Miškulin 2, Mance.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja