Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ma kakve rezerve! Krznar: Na Lokomotivu će skoro isti sastav koji je igrao protiv Villarreala

Ma kakve rezerve! Krznar: Na Lokomotivu će skoro isti sastav koji je igrao protiv Villarreala

Dinamo u nedjelju igra protiv posljednje Lokomotive u 28. kolu Prve HNL, a trener Damir Krznar je poručio: 'Zadaća i izazov je uliti igračima u glavu u svijest da je HNL majka svih majki'

VIDEO

Žal za propuštenim šansama protiv Villarreala (0-1) je i dalje prisutan, ali vremena za razmišljanje i odmor nema jer Dinamo već u nedjelju čeka nova utakmica protiv Lokomotive u 28. kolu 1. HNL.

Pokretanje videa...

Trening Dinama uoči Villarreala 05:20

Osijek i 'modri' su na vrhu poravnati i aktualni hrvatski prvak više nema pravo na pogrešku. Toga je svjestan i trener Damir Krznar.

- Povratak u naše najvažnije natjecanje bez obzira na ove svečanosti Europske lige. Naše najvažnije natjecanje je HNL. Znate raspored na tablici, ne možemo si više dozvoliti kiks, studiozno, ozbiljno, i s punom snagom očekujemo utakmicu protiv Lokomotive. Takav će biti i izbor momčadi, bit će svega tri, četiri nužne izmjene obzirom na energetsku potrošnju protiv Villarreala. Svi ostali raspoloživi, u stanju da odigraju dobru utakmicu, željni dobre utakmice i pobjede - kazao je Krznar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dinamovci su se fizički strašno potrošili protiv Villarreala u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, ali još veći problem je emocionalna potrošnja. Glavna zadaća stožera je opet motivirati igrači te vratiti ih u stvarnost nakon važne europske utakmice. Za razliku od prijašnjih godina, kada su u travnju već slavili novi naslov, Dinamo nakon dugo godina vodi veliku bitku za titulu s Osječanima koje predvodi Nenad Bjelica.

Krznar je svjestan da igrači još žale za porazom protiv Villarreala, ali HNL je u ovome trenutku najbitnije. Samo prvo mjesto donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, a to je dinamovcima primarni cilj.

Europa League - Quarter Final First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Villarreal

-  Uvijek smo mi u stožeru svjesni te situacije. Oni su takmičari, uvijek traže ono najbolje, a za njih je najbolje maksimum postignuća u Europi. Osim fizičkog pražnjenja, tu je i emocionalno pražnjenje, posebice nakon utakmice koju si izgubio. Moramo priznati da smo izgubili. Bez obzira što smo još u igri i imamo objektivne šanse za proći dalje u Europi. Takve igrače sada treba mentalno dizati, veća je zadaća i izazov za uliti igračima u glavu u svijest da je HNL majka svih majki, da su to utakmice koje dobivamo sve blagodati koje nam Dinamo daje. 

Lokomotiva je sigurno jedan od rijetkih klubova koji je u istoj sezoni igrao kvalifikacije za Ligu prvaka i bori se za ostanak. 'Lokose' je koštala masovna rasprodaja prošlog ljeta nakon drugog mjesta u prvenstvu, a konce je preuzeo spasitelj Samir Toplak kojem je jedini cilj ostaviti momčad u Prvoj HNL. Situacija je teška, Lokomotiva ne izgleda nimalo dobro, u nizu je od četiri poraza, a deveti Varaždin bježi tri boda.

Dinamo i Villarreal sastali se u četvrtfinalu Europa lige

No Lokomotiva je ove sezone već jednom uzela bod Dinamu, a Krznar smatra da stanje na tablici nije realni prikaz kvalitete koju posjeduje momčad s Kajzerice.

- Bez obzira na trenutačno stanje na ljestvici, Lokomotiva je uvijek težak suparnik. Obzirom na položaj na tablici, nema više laganih utakmica. Svaka momčad u ligi se bori za nešto, neke momčadi borba za ostanak, neke u borbi za Europu. Nema laganih utakmica, u svakoj morate dati maksimalan trud da biste izvukli nešto. Toga smo svjesni, spremni smo i idemo sa svim raspoloživim snagama u utakmicu - najavio je trener Dinama.

Za nedjeljni susret neće računati na Marija Gavranovića i Sadegha Moharramija.

- Gavranović je i dalje van stroja, Moharrami koji se oporavio, ali ne potpuno. Petkovića smo koristili, plan je da ga koristimo u sličnoj minutaži i na utakmici s Lokomotivom - završio je Krznar.

Utakmica počinje u nedjelju u 19.10 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi