Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Moramo igrati kao da je HNL tek počeo, a ne da se nastavlja'

'Moramo igrati kao da je HNL tek počeo, a ne da se nastavlja'
1

Dva su mjeseca prošla otkako je Dinamo pobijedio Istru (2-0) kod kuće, a sad slijedi prva utakmica nakon korona pauze. Aktualni prvaci idu u goste posljednjoj momčadi lige Varaždinu, a Igor Jovićević debitira u 1. HNL

VIDEO

Uzbuđen sam. Prva službena utakmica je premija za moj rad tokom zadnjih godina i osjećam jednu veliku odgovornost, sreću da u službenoj utakmici predstavljam Dinamo. U prvoj utakmici ćemo dati naslutiti da idemo fokusirano, ozbiljno, angažirano na pobjedu, najavio je susret protiv Varaždina trener 'modrih' Igor Jovićević.

Protivnik mu je poznat jer je već igrao protiv njih u drugoj ligi s drugom momčadi 'modrih'. U debitantskom nastupu i 1. HNL trener Dinama vodit će aktualne hrvatske prvake pred praznim tribinama protiv 'fenjeraša' od kojeg je Nenad Bjelica na početku sezone u gostima izgubio 1-0. 

 - Sigurno da nam neće biti lako jer se radio o ekipi koja se bori za ostanak, a sigurno zaslužuju bolje mjesto na tablici. Imaju dobru tranziciju i vrlo opasne igrače poput Drožđeka ili Petkovića te Benka i Obregona koji su fizički moćni. Tu je i Đurasek koji ima jako dobru kontrolu lopte i dinamiku u sredini terena, radi se o protivniku kojeg moramo ozbiljno shvatiti - rekao je o protivniku trener Dinama..

Dinamo jest veliki favorit, a u ovu utakmicu ulazi bez većih problema s ozljedama - nema samo Petra Stojanovića (24).

- Ne bježimo od uloge favorita, idemo na pobjedu i u ovim 'ne velikim' utakmicama mora se pobjeđivati da bi ostvarili cilj. Atmosfera je pozitivna i radna, usvajaju zahtjeve koje postavljam pred njih. Ne bi trebao puno mijenjati u odnosu na ono što su pokazivali do zadnje utakmice koje su imali. - rekao je trener 'modrih' pa dodao:

- Ipak su igrači s trenerom Bjelicom ostvarili plus od 18 bodova pa vjerujem da će zbog sebe, ali i zbog svih navijača dati maksimum od prve utakmice imajući osjećaj kao da počinje novo prvenstvo, a ne kao da se nastavlja. Maksimalno angažirano od ove utakmice u sljedećih deset idemo pokazati da zaslužujemo biti šampioni.

Zagreb: Prijateljska utakmica Dinama i Gorice na Maksimiru

Utakmica prvog 'post korona' a 27. kola 1. HNL između Varaždina i Dinama na rasporedu je u subotu, 6. lipnja, s početkom u 21.05 na stadionu Varteksa u Varaždinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu