Sport

Komentari 12

Hamšik: Igramo za naše ljude koji su tragično izgubili život

Hamšik: Igramo za naše ljude koji su tragično izgubili život

Kapetan Marek Hamšik i izbornik Pavel Hapal svoj su javni istup započeli izražavajući sućut obiteljima poginulih u stravičnoj prometnoj nesreći u Slovačkoj u kojoj je danas dan žalosti

Pred brojne predstavnike medije u petak navečer na Rujevici su sjeli slovački izbornik Pavel Hapal (50) i kapetan Marek Hamšik (32), a prva tema bila je bolna da bolnija ne može biti.

- U Slovačkoj je dan žalosti zbog teške prometne nesreće koja se prije dva dana dogodila blizu grada Nitra i izražavamo sućut obiteljima poginulih. Mislima smo uz njih - rekao je izbornik Hapal, Čeh na slovačkoj klupi,

- Iskrena sućut svim obiteljima pogođenima tragedijom. Reprezentacija je uz njih. Mi ćemo dati sve da pobijedimo, no nogomet nije najvažniji, zdravlje jest - dodao je kapetan Hamšik pa prešao na nogometne teme.

- U svaku smo utakmicu u ovim kvalifikacijama ulazili kao da je zadnja i odlučujuća. Svjesni smo snage Hrvatske, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujemo da možemo napraviti pravi rezultat u Rijeci - govorio je slovački kapetan.

U prvoj vas je utakmici Hrvatska razbila. Tad se uplašili, previše respektirali Hrvate...?

- Nije se u prvoj utakmici radilo našem prevelikom respektu prema Hrvatskoj. U Trnavi je presudila snaga hrvatske reprezentacije i golovi u 45' pa odmah u 46' koji su nas dosta presjekli. Pripremali smo se za ovu utakmicu kao svaku do sada, na treningu išli 100%, analizirali protivnika i prvu utakmicu s Hrvatskom. Spremni smo za uzvrat.

Najave o kiši i lošem vremenu u vrijeme utakmice?

- Teren je sjajan. Ako i bude kiše mislim da neće biti problema što se odigravanja utakmice tiče. Po lošem vremenu smo se u Poljskoj jednom plasirali na Svjetsko prvenstvo, da. Spremni smo na bilo kakve uvjete. Vjetar? Osjetili smo ga u avionu, ali na terenu stadiona u Rijeci nismo.

I za kraj, 'prijetnja' Vatrenima:

Mladi smo, ali istodobno i iskusni. Silno želim još jedno veliko natjecanje sa Slovačkom i napravit ću sve da to i ostvarim!

Hapal: Zašto mi ne bi pobijedili?!

Slovački izbornik Pavel Hapal je Čeh...

- Bila bi mi čast kao Čehu da odvedem Slovačku na Euro. Imamo još dvije utakmice. Sve je moguće! - pričao je Hapal.

Hrvatska nikad nije izgubila kod kuće kvalifikacijsku utakmicu, znate li to?

- Hvala na informaciji, upotrijebit ću ju kao dodatnu motivaciju!

Odgoda?

- Ma o tome uopće ne razmišljamo. Zadnji trening u Slovačkoj bio je po jakoj kiši. Ja se samo nadam da neće biti jaki vjetar.

Sastav?

- Ja ga znam. Promjenu može donijeti zadnji trening, ali neću vam diktirati početnih 11.

U Trnavi ste teško stradali?

- Najveći problem u Trnavi bili su individualni dueli u kojima su Hrvati bili bolji. To je segment u igri koji moramo popraviti ako želimo uspjeh u Rijeci.

Pobijediti Hrvate u Hrvatskoj... Vama treba senzacija!

- Prije početka kvalifikacija ova sutrašnja utakmica možda je jedina označena kao ona u kojoj mi ne možemo pobijediti kao gosti, ali previše sam puta vidio velika iznenađenja u nogometu, na kraju krajeva i sam ih kreirao, da ne bih vjerovao u to da i mi sutra možemo iznenaditi Hrvatsku.

Dakle, sutra nas čeka kišurina, vjetar i - slovačka oluja?

- To vi mislite. Da, moramo pobijediti, ali to ne znači da ćemo bezglavo napadati - zaključio je Hapal.

Najčitaniji članci