Obavijesti

Sport

Komentari 18

Sudac je spasio život igraču: 'Svu djecu gledam kao svoju'

Sudac je spasio život igraču: 'Svu djecu gledam kao svoju'
1

Junior sarajevskog Olimpica Belmin Halilović sudario se sa svojim suigračem Irfanom Šetkićem i ostao ležati bez svijesti na nogometnoj utakmici u Mostaru. Sudac Darko Obradović odlično je reagirao

VIDEO

Darko Obradović heroj je prošlog vikenda. Ovaj nogometni sudac iz hercegovačkog Stoca spasio je život mladom nogometašu sarajevskog Olimpica Belminu Haliloviću koji je pao u nesvijest nakon sudara sa svojim golmanom Irfanom Šetkićem.

Dogodilo se to u 35. minuti utakmice juniorskog prvenstva BiH u Mostaru na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom u kojoj su juniori Zrinjskog dočekali vršnjake iz Sarajeva. Nastao je muk na terenu jer je Halilović dobio udarac u glavu i ostao bez svijesti.

Pomoćni sudac Obradović stajao je 20-ak metara od mjesta nezgode, no brzo je pritrčao u pomoć onesvještenom nogometašu, okrenuo ga na stranu i izvadio mu jezik iz grla kako bi mogao imati nesmetan protok zraka prije nego što je reagirala medicinska služba.

- Zahvalan sam sucu, spasio me je brzom reakcijom. Tko zna što bi bilo da nije intervenirao rekao je Belmin Halilović za portal Klix.ba.

Unatoč ozbiljnom stanju, Belmin se nakon nekoliko trenutaka osvijestio te čak odigrao do kraja utakmicu u kojoj je Zrinjski pobijedio 4-1. No više od same utakmice pamtit će se herojski potez suca koji je spasio mladića težih posljedica...

"Svu djecu gledam kao svoju"

O cijelom slučaju i njegovu viđenju situacije oglasio se i sudac heroj.

- Imam dvoje djece koja su moje blago, svu djecu gledam kao svoju. Po njegovu položaju tijela pretpostavio sam da je izgubio svijest i nisam ni trenutka razmišljao, nego potrčao do njega i vidio da je u nesvijesti. Vidio sam strah i paniku u očima ostalih igrača koji su bili u neposrednoj blizini, ali nisam oklijevao - rekao je Obradović za portal Hercegovina.info.

- Iskreno, i mene je bilo jako strah, mladić je progutao jezik i pokušao sam tri puta da mu oslobodim dušnik. Na kraju sam čuo da se zakašljao i počeo disati.

- Učinio sam nešto što bi učinio svaki normalan čovjek i, kad sam vidio da će sve biti u redu, bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Belminu želim puno uspjeha u karijeri i da zaigra u klubu o kojem sanja - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju