Obavijesti

Sport

Komentari 46

Mourinho: 'Ovdje nema Božića i Nove godine, samo nogomet'

Mourinho: 'Ovdje nema Božića i Nove godine, samo nogomet'
1

Englezima slijedi najteži dio sezone u kojem će odigrati tri kola u sedam dana. Kad je Chelsea posljednji put Božić dočekao na prvom mjestu, osvojio je i titulu prvaka

VIDEO

Engleski nogomet ne miruje ni u Božićno vrijeme, tamo se događa posebno ludilo, specifično samo za njih. Poznati "Boxing Day" tradicionalno je dan poslije Božića i to je ono što navijači i igrači najviše očekuju, nekako im olakša činjenicu da u tjedan dana igraju čak tri prvenstvena kola.

Iduće je kolo već u nedjelju (28. prosinca), a serija se nastavlja prvog dana nove godine. Nakon toga prvenstvo se igra 10. siječnja, ali ne zbog pauze, već jer su od 3. do 6. siječnja na rasporedu susreti FA kupa.

Drugi su na Maldivima

Chelsea u ovaj ritam ulazi s tri boda više od aktualnog prvaka Manchester Cityja i deset bodova više od Manchester Uniteda. Posljednji put kada je Chelsea bio na prvom mjestu ljestvice uoči Božića, osvojio je titulu prvaka.

- Neće biti lako. Dok se svi u svijetu pripremaju za slavlja, moji igrači moraju naporno raditi. Zbog toga iznimno poštujem igrače koji igraju u engleskom nogometu. U ovom trenutku igrači iz Primere su na Maldivima, igrači iz Bundeslige na nekoj plaži, dok u Premiershipu slijedi ludnica. Ovdje nema Božića i Nove godine, samo nogomet - rekao je Jose Mourinho.

I neće mu biti lako, kao ni njegovim igračima jer čeka ih gradski dvoboj s West Hamom, koji je krenuo sjajno u ovu sezonu i trenutno je četvrti s 31 bodom, 11 manje od Mourinhove momčadi. Iako je na papiru autsajder, West Ham svakako ima šanse iznenaditi bogatiju i moćniju ekipu. 

A to bi jedva dočekao drugoplasirani Manchester City, koji je drugi s tri boda zaostatka za Chelseajem. Njih čeka gostovanje kod West Bromwich Albiona i ukoliko to prođu pobjedom sve će nekako biti lakše.

Manchester United također želi priključak vrhu, ali prvo mora pobijediti kod kuće neugodni Newcastle. QPR Nike Kranjčara pak gostuje kod Arsenala i neće im biti lako stići do bodova koji bi značili spas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'