Obavijesti

Sport

Komentari 15

Mourinho: Ronaldo igra, a za UEFA-inu kaznu me baš briga

Mourinho: Ronaldo igra, a za UEFA-inu kaznu me baš briga
1

UEFA-ina kazna je povijesna, ona je za mene priznanje. Ja ne smijem dodirnuti loptu koju ostali smiju, niti smijem napustiti prostor za trenere dok drugi to mogu

VIDEO

Cristiano Ronaldo nastupit će u subotnjoj utakmici protiv Valencije, potvrdio je Jose Mourinho, trener Real Madrida na konferenciji za medije koja je bila sve samo ne dosadna...

Susret na stadionu Santiago Bernabeu igra se u sklopu 14. Primerinog kola, prvog nakon potopa Real Madrida u "el clasicu" kojim je Barceloni, uz 5-0 pobjedu, "kraljevski klub" prepustio vodeće mjesto ljestvice.

- Cristiano Ronaldo je dobro. On je karakteran i brutalno jak. Ukoliko nema ozljedu koja mu onemogućava igru, sposoban je mnogo toga izdržati i igrati kroz bol. Protiv Valencije će nastupiti.

- Želio sam i da Higuain igra, ali to nije moguće (leđa, op.a.). Kao i u slučaju Kake, o ovome više neću govoriti. Čekat ću da se vrati. Bio sam s njime na pregledu kod specijalista u Madridu, a otišao je i potražiti drugo mišljenje izvan grada. Nemam ga, trenutačno ne može igrati.

- Benzema će ili neće nastupiti. Mogu dodati i da Morata može nastupiti isto kao što mogu reći da nećemo imati niti jednog napadača. Benzema je dobro trenirao i posljednje utakmice odigrao dobro. U zadnje je dvije startao i sakupio minutažu u nogama. Ako Real Madrid igra utakmice na pobjedu, pogledati mladost i računati na Moratu (18 godina) je zanimljivo, ali ukoliko je cilj odmah osvajati naslove i ne čekati da se nogometaši razvijaju, pred Moratom je dug put.

Osvrnuo se Mourinho još jednom na utakmicu protiv Barcelone:

- Nitko me nije posebno razočarao u tom susretu. Özila sam izvadio iz igre smatrajući da je to najbolje za momčad, a Marcela sam htio zaštiti budući da je zaradio žuti karton, a alternative na lijevome beku nemam. Obojica će igrati. Sa svojim sam igračima razgovarao tri ili četiri minute o utakmici s Barcelonom i to je bilo to. Sve tu završava. Lako je okrenuti stranicu jer je momčad koja je igrala dobro zasluženo pobijedila, a ona koje je odigrala loše zasluženo upisala poraz. Zabijem li je četiri ili pet golova nekoj momčadi, zbog čega se ne bi moglo dogoditi da i oni zabiju meni?

Mourinho je, podsjetimo, zbog "nepriličnog ponašanja" kažnjen s dvije utakmice zabrane vođenja svoje momčadi u UEFA-inim natjecanjima, od čega je kazna suspenzije u drugoj utakmici uvjetnog tipa i vrijedit će ukoliko Portugalac istu povredu pravila počini u sljedeće tri godine. Riječ je o utakmici 5. kola skupine G Lige prvaka u kojoj su snage u Amsterdamu odmjerili Ajax i Real Madrid (pobjeda Reala 4-0), a na čijem su samom kraju isključenja zbog odugovlačenja s vremenom zaradili Xabi Alonso i Sergio Ramos. Posredstvom video-zapisa iz Disciplinske komisije zaključili su da je Mourinho putem glasnika Ikera Casillasa i Jerzyja Dudeka poručio Alonsu i Ramosu da namjerno isprovociraju isključenja, kako bi propustili za Real nevažnu utakmicu posljednjeg kola po skupinama protiv Auxerrea (8. prosinca) i u nokaut-fazu natjecanja uđu čiste statistike.

Na tu temu je Portugalac rekao:

- Baka mi je preminula prije mnogo godina, ali pamtim njene riječi. Treba biti sretan kada ti ljudi zavide, a meni se to često događa. Smatram to prirodnim i drago mi je zbog toga. Baš me brige postoji li posebno pravilo za Mourinha, a drugo za sve ostale trenere. UEFA-ina kazna je povijesna, a prema shvaćanju moje bake, ona je za mene priznanje. Ja ne smijem dodirnuti loptu koju ostali smiju, niti smijem napustiti prostor za trenere dok drugi to mogu. Nema veze, u redu je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti