Obavijesti

Sport

Komentari 45

Moyes osvaja dva trofeja, Jose bez uspjeha, a Kloppu otkaz...

Moyes osvaja dva trofeja, Jose bez uspjeha, a Kloppu otkaz...
1

Nogometna simulacija Football Manager 2013 "testirala" je četvoricu menadžera na klupi Uniteda. Davida Moyesa, Mourinha, Jürgena Kloppa i Ole Gunnara Solskjaera

VIDEO

David Moyes osvojit će dva trofeja u prvoj sezoni u Manchester Unitedu. Bit će to 21. naslov prvaka za United, a slavit će još u engleskom kupu. To je predviđanje popularne nogometne simulacije Football Manager 2013, piše Daily Mail. 

Moyes je u prvoj sezoni iz Evertona doveo samo Leightona Bainesa za 19 milijuna funti te prodao Andersona Juventusu za 7 milijuna funti. Završio je ispred Chelseaja s Joseom Mourinhom na klupi.

Osim Moyesa, na klupi Uniteda popularna nogometna simulacija u kojoj ste u ulozi menadžera "testirala" je i Josea Mourinha, Jürgena Kloppa i Ole Gunnara Solskjaera. 

Mourinho je u prvoj sezoni na Old Traffordu ostao bez trofeja. Ali barem je bolje prošao od Jürgena Kloppa. Današnji trener dortmundske Borussije jedini je od četiri trenera dobio "pedalu" već nakon manje od godinu dana na klupi Uniteda. 

Moyes učvrstio obranu

Prema Football Manageru, De Gea je pod Moyesom uspio sačuvati mrežu u 13 utakmica u Premiershipu. Moyes je od pojačanja doveo samo Bainesa iz Evertona za 19 milijuna funti. Prodao je Andersona Juventusu za 7 milijuna funti i osvojio naslov ispred Chelseaja.

Slavio je Moyes i u engleskom kupu. U finalu je bio bolji od Stoke Cityja na Wembleyu. Svoju je igru temeljio na čvrstoj obrani i sjajnoj suradnji Robina van Persieja i Waynea Rooneya koji su zajedno zabili 40 golova.

Mourinho bez trofeja prve sezone

Jose Mourinho nije briljirao. United je bio drugi u prvenstvu, a Special One je prodao je Valenciju, Welbecka i Andersona. Mourinho je potom dao 47 milijuna funti za pojačanja. Doveo je Fellainija i Schürrlea. Ali na kraju nije mogao stići Manchester City koji mu je ispred nosa uzeo titulu s dva boda viška.

Klopp dobio otkaz

Jürgen Klopp pokušao je nametnuti stil igre kakav je gajio u Borussiji. No to nije išlo u Unitedu. Njemački je trener jedini od četvorice testiranih menadžera u Football Manager 2013 dobio otkaz već u prvoj sezoni.

Doveo je Nainggolana iz Cagliarija za 20 milijuna funti, ali ubrzo je morao prodati Vidića, Nanija i Welbecka nakon što su momci bili nezadovoljni šestim mjestom Uniteda na ljestvici. Nije mu išla u prilog niti ozljeda Van Persieja, a City je osvojio naslov s čak 12 bodova više.

Solskjaer je najviše potrošio

Ole Gunnar Solskjaer zavukao je ruku u blagajnu i doveo Cabayea, Eriksena, Papadopoulosa i Damiaoa za 57 milijuna funti. No to mu nije pomoglo da osvoji naslov. Sve je odlučivao veliki derbi u Manchesteru. City je bio bolji i osvojio je titulu. No Solskjaer je na Old Trafford vratio FA Cup nakon 10 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'