Obavijesti

Sport

Komentari 25

Možda je baš Primorčev očinski gard ono što je igračima trebalo

Možda je baš Primorčev očinski gard ono što je igračima trebalo
2

Obzirom na brojne izostanke vrijedi zabilježiti vrlo dobar nastup Stefana Simića, koji je zaigrao nakon dugo vremena, ako izuzmemo kup ogled protiv Graničara Simić nije nastupao još od prosinca prošle godine!?

VIDEO

"Vrlo važno je da riješimo naš najveći problem, a to je da igrači vjeruju u sebe, kao što ja vjerujem u njih. Moramo ih uvjeriti da su bolji, i da mogu biti još bolji. Na treningu rade dobro, samo im treba vratiti povjerenje i na tome najviše radim i radit ću" kazao je uoči puta na prvo od tri uzastopna gostovanja trener Hajduka Boro Primorac.

Pokretanje videa...

Boro Primorac u Hajduku 01:59
Dominantni 'bili' slomili čvrsti Slaven: Nayir je zabio prvijenac
Dominantni 'bili' slomili čvrsti Slaven: Nayir je zabio prvijenac

Novi trener Hajduka nije čovjek od velikih riječi, govori malo, ali sve što kaže, barem tako tvrde igrači, "pogađa u sridu". A i njegov gard i golemo iskustvo sigurno mu pomažu da igrače uvjeri u ono što želi. Tko zna, možda im je upravo ta mirnoća i zaštitnički, očinski gard bio potreban da vrate narušeno samopouzdanje. Jer, složit ćemo se valjda svi, ova momčad definitivno je kvalitetnija od rezultata koje postiže i sedmog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Uostalom, pokazali su to i večeras u Koprivnici, gdje su lakše od očekivanog stigli do vrijedne pobjede i prekida negativnog niza od čak četiri prvenstvene utakmice bez pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 12. kolu HT Prve lige

Naravno, pogrešno bi bilo donositi neke velike zaključke nakon tek drugog susreta koji je Boro Primorac odradio na klupi Hajduka. Tim prije što mu je između remija s Osijekom i večerašnje pobjede u Koprivnici pola momčadi bilo na reprezentativnim obavezama, pa nije ni bilo nekog velikog prostora za rad i uigravanje. No večeras je, nakon prvih dvadesetak minuta nesnalaženja i nesigurnosti, momčad djelovala i puno mirnije, i puno zrelije, s puno više samopouzdanja, pogotovo kad uzmemo u obzir da nisu bili kompletni. Nije bilo Nejašmića, Čoline i Mujakića, koji su se s reprezentativnih okupljanja vratili s problemima i nisu ni putovali s momčadi. Pa ipak su bijeli uspjeli sačuvati mrežu netaknutom i zabiti dva gola te stvoriti još četiri stopostotne prilike koje nisu realizirali Jurić, Umut, Jairo i Brnić.

Uz brojne izostanke vrijedi zabilježiti i vrlo dobar povratnički nastup Stefana Simića, koji je zaigrao nakon dugo vremena. Ako izuzmemo kup ogled protiv Graničara, Simić nije nastupao još od prosinca prošle godine!? Najprije je zbog ozljede propustio dio priprema, a kasnije ga Igor Tudor nije koristio. I Simić je, poput Bore Primorca na klupi, donio mir i stabilnost u zadnju liniju Hajduka, lijepo se čulo kako komandira obranom i u drugom dijelu upozorava suigrače: "Opustili smo se, 'ajmo, budite fokusirani..."

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 12. kolu HT Prve lige
'Najviše me pogađaju kritike da nam nije stalo, da se ne borimo'
'Najviše me pogađaju kritike da nam nije stalo, da se ne borimo'

Zaigrao je večeras od prve minute i Turčin Umut Nayir, koji je zabio lijep gol na asistenciju Caktaša, no baš kao i u slučaju Primorca, ni u njegovom slučaju ne treba žuriti sa zaključcima i velikim očekivanjima. Sigurno da će mu prvi gol pomoći da se opusti i s puno više samopouzdanja uđe u nastavak sezone, no Hajduk je i po tome jako specifična sredina. Naime, u debiju, ili u prvih par utakmica od debija, zabijali su i Jairo, i Eduok, pa Dolček, Kreković, Čuić, čak i stoperi Simić i Dimitrov... Zabio je u debiju i njegov kolega iz napada Diamantakos, pa je postio sljedećih 800 minuta, a taj post traje i dalje...

Za napadača je važno zabijati u kontinuitetu, baš kao što je za momčad poput Hajduka važno pobjeđivati u kontinuitetu, kako bi se što prije vratili u gornji dio prvenstvene ljestvice. Vrlo brzo će im se ukazati nova prilika, već u utorak Hajduk gostuje u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, s pobjedom u tom susretu digli bi se na ljestvici, ali i dobili dodatno samopouzdanje uoči derbija s Dinamom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener