Obavijesti

Sport

Komentari 52

Može li Jose Mourinho ponovo nadmudriti Josepa Guardiolu?

Može li Jose Mourinho ponovo nadmudriti Josepa Guardiolu?
1

Bayern ima veliku želju osvojiti jedini trofej koji mu nedostaje i osvetiti se Englezima za poraz u finalu Lige prvaka. Može li Jose Mourinho ponovno nadmudriti Guardiolu?

VIDEO

Po prvi puta u ponedjeljak Bayern je ove sezone ispustio bodove u Bundesligi, igrajući bez pola standardnih igrača u gostima kod Freiburga. Bavarci su bili bolji veliku većinu susreta, pa niti ne čudi da Guardiola nije dizao paniku:

- Zadovoljan sam kako su tijekom cijelog susreta igrali moji igrači i nemam im što zamjeriti. Igrali smo protiv dobre i uigrane ekipe koja je iskoristila trenutak naše nepažnje - rekao je trener Bayerna nakon utakmice.

Što se dvoboja protiv Chelsea tiče, u Bayernu su vrlo motivirani doći do pobjede, jer unatoč činjenici da su već tri puta igrali za ovaj pokal, još ga nisu osvojili.

- Smatramo da je sada naša zadaća da ovaj trofej konačno dođu u vitrine Bayerna - rekao je kapetan Lahm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ono što je najveći problem za trenera Guardiola nedostatak je igrača koji igraju na poziciji zadnjeg veznog. Thiago je nedavno bio podvrgnut operaciji i neće ga biti nekoliko mjeseci, Javi Martinez i dalje ima problema s aduktorom, pa niti njega nema za ovu utakmicu, a Bastiana Schweinsteigera je tijekom utakmice protiv Freiburga zadobio ozljedu gležnja, koja i nije toliko zabrinjavajuća.

- Nadam se da će Bastian moći igrati. Već mu je znatno bolje pa mislim da će moći na teren - rekao je Guardiola.

Osim želje za trofejem, Bayern ima mali dug prema Chelseaju, klubu koji ih je prije samo dvije sezone pobijedio u finalu Lige prvaka na stadionu u Münchenu, pa će to biti dodatni motiv za njih.

Chelsea kao osvajač Europa lige želi doći do novog trofeja, a to je Superkup. Ovo izdanje igra se u Pragu i prva je to prilika da Mourinho osvoji ovaj trofej, koji mu nedostaje u kolekciji. Porto i Inter s kojima je osvajao Ligu prvaka su igrali u Superkupu no ne pod vodstvom Mourinha koji je odlazio iz klubova odmah čim bi osvojio Ligu prvaka. Sad ima priliku uzeti trofej, no na tom putu stoji mu veliki rival Pep Guardiola.

- Vaša statistika je vrlo pogrešna - odgovorio je Mourinho novinarima koji su rekli kako je samo tri puta pobijedio Guardiolu. Potom je Mourinho nastavio:

- Idite i pogledajte što se dogodilo s Interom u polufinalu Lige prvaka, u Kupu Kralja s Realom u finalu, u Superkupu Španjolske 2012. godine. Možda ste vi u pravu, a ja u krivu, no to me ne zanima. Ovo nije o nama, ovo je o Chelseaju i Bayernu. 

Prošlu utakmicu Mourinho je odradio na svoj "način" na gostovanju kod Manchester Uniteda. Mourinho je zatvorio sve prilaze vratima, blokirao najopasnijeg napadača Premier lige Van Persieja i neutralizirao je sve pokušaje Crvenih vragova. Taj susret kao da mu je poslužio kao test pred ogled s Bayernom u Superkupu. Iako će se opet postaviti defenzivnije, Mourinho vjeruje u pobjedu.

- Zbog stabilnosti koju Bayern ima u zadnjih par godina zadržali su istu momčad i iste igrače, no mi se možemo natjecati protiv njih. Kad se borite licem u lice, znači da vjerujete u pobjedu, tako i mi, vjerujemo da možemo pobijediti - zaključio je "The Special One" uoči utakmice protiv njemačkog i europskog prvaka.

David Luiz je na putu oporavka, dok nova pojačanja Willian i Samuel Eto'o nisu registrirani za ovu utakmicu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Superkup:

Bayern - Chelsea (20.45)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem