Obavijesti

Sport

Komentari 37

Može li Robredo biti 1. koji će uzeti servis Rafi na US Openu?

Može li Robredo biti 1. koji će uzeti servis Rafi na US Openu?
1

Nakon što nije dobio nijedan službeni meč protiv Rogera Federera, Tommy Robredo ponovno igra s igračem protiv kojeg nikada nije slavio. Izgubio je svih šest mečeva

VIDEO

Iako je Federer izgledao prilično komforno nakon tri kola, uvijek je postajala sumnja možemo li baš reći da se vratio u staru formu na temelju pola dobrog meča protiv Nadala u Cincinnatiju te gaženje trojice prosječnih igrača. Španjolac koji ga nikad nije pobijedio u službenom susretu i koji je u meč ulazio nakon napornog meča protiv Evansa, ponudio je odgovor na to pitanje. Švicarac je igrao svoju igru, tražio je poen, ali igrao je katastrofalno, s previše grešaka i to je stabilni Robredo iskoristio. 

Početak je bio dobra naznaka da će Federer imati probleme, jer rano je zaostajao za break, a iako se vratio u set, nikada nije izgledao previše uvjerljivo do kraja susreta. Razlika je na kraju bila u break loptama. Federer je imao 2/16 na njima, dok je Robredo imao učinkovitih 4/7.

- Pobijedio sam najboljeg igrača ikada, na mjestu na kojem voli igrati. Oduševljen sam. Iskoristio sam svoje break lopte, on nije. Mislim da je to bila jedina razlika - kazao je Robredo nakon susreta.

Nastavila se tako sezona iz snova za Robreda, koji je prije godinu dana izgledao kao gotov igrač poslije problema s ozljedama:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon titule u Casablanci početkom travnja, shvatio sam da bih mogao uživati u sezone. Od tada sam samo nastavio vjerovati. Ovo je nevjerojatna godina za mene. Nadam se da mogu nastaviti jer strašno uživam.

Iako bi nakon pobjede nad Federerom za očekivati bilo lakšeg protivnika, to u ovom slučaju nije tako. Protiv Nadala Robredo ima 0-6 uz jedan osvojeni set. Elementarni problem u tom ˝matchupu˝ jest što Robredo igra slično Nadalu samo slabije. S obzirom na destrukciju koju čini Nadal ove godine na betonu, teško je vidjeti još jedno iznenađenje.

Nadal je protiv Kohlschreibera ima prvi pravi test, iako je za većinu kriv sam. Imao je i više nego dovoljno prilika za riješiti taj meč ranije, no propuštene prilike su ga koštale jednog seta. U prvom je setu imao tri vezane set lopte kod rezultata 6-5, ali cijeli meč nije bio baš najbolji na break prilikama (5/21). Iako je izgubio taj set u tie-breaku, poraz nije bio realnost. Najviše zbog nedodirljivosti na svom servisu, te je tako i nakon četvrtog meča bez izgubljenog servisa. Podatak da je u 13 setova bio suočen sa šest break prilika zvuči nestvarno. Kada je u drugom setu konačno oduzeo servis Nijemcu, bilo je samo pitanje koliko će to još trajati. Izgledalo je to kao da jaka nogometna momčad dugo lovi autsajdera koji vodi uz 10 obranjenih zicera, a onda nakon prvog gola zabiju još četiri.

- Moj je servis radio nevjerojatno. Četiri meča bez izgubljenog servisa zvuči sjajno. Bilo su vrlo teški uvjeti, vlažni. Jako sam se borio ne bi li se vratio u ovaj meč - kazao je Nadal.

S obzirom na prikazan tenis i na povijest, on je danas veliki favorit protiv Robreda, iako pristojni Nadal ima respekt za svog sunarodnjaka:

- Sretan sam što se vratio nakon ozljede. Igra jako dobro na ovom turniru, te će u naš susret ući s dosta samopouzdanja. Igrači koji su spremni raditi i boriti se kroz prepreke, igrači su koji su na kraju sezone na najboljim pozicijama na ljestvici.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi