Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Mravi' idu na "svog" Žorića, a Cibona protiv Tonyja Parkera?

'Mravi' idu na "svog" Žorića, a Cibona protiv Tonyja Parkera?
1

Ždrijebom u Barceloni izvučene su skupine Eurolige kao i kvalifikacijske skupine. Zagreb će igrati u skupini B (Panathinaikos, CSKA, Unicaja, Žalgiris i BasketsB)

VIDEO

Košarkaši Zagreba CO igrat će u skupini B Eurolige, u kojoj su Panathinaikos, moskovski CSKA, Unicaja, Žalgiris i Brose Baskets iz Bamberga. Tako će Luka Žorić, koji je potpisao za Unicaju, zaigrati protiv momčadi u kojoj je postao zvijezda.

- Uz nas su u skupini još četiri prvaka svojih država, svi osim Unicaje. Panathinaikos i CSKA sam su vrh europske košarke i prvi favoriti skupine. Odmah do njih je Žalgiris, a mislim da se s Unicajom i Bambergom možemo nositi. Pokušat ćemo biti ispred njih i tako se plasirati u Top 16 - rekao je trener Zagreba Ivica Burić, dodavši da se nada kako će kompletirati momčad do kraja srpnja, fokusirajući se na kvalitetne strance s kojima bi mogli biti kompetitivni.

Fenerbahçe Ülker, za koji igraju Ukić, Tomas i Bogdanović, a vodi ga Neven Spahija, smješten je u skupinu A s Olympiacosom, Cajom Laboral, Banićevim Bilbaom, Cantuom i Nancyjem. U skupini C vidjet ćemo okršaj naših reprezentativnih centara jer su u njoj Tomićev Real i Baraćev Anadolu Efes, dok je Popovićev Uniks u skupini D s Barcelonom i Sienom.

Cibona će na startu kvalifikacijskog turnira igrati s francuskim Choletom. Prođe li, pute je najvjerojatnije vodi na Lietuvos Rytas, pa Asvel. Za Francuze će, ako 'lockout' u NBA ligi potraje, vjerojatno zaigrati Tony Parker.

- I Cholet i Lietuvos Rytas dobre su momčadi, ali nema smisla komentirati jer još nisu kompletirali sastave. No najvažnije je da nismo u skupini s berlinskom Albom, jer je njoj Euroliga navodno obećala organizaciju jednog od kvalifikacijskih turnira. Ako mi dobijemo domaćinstvo naše skupine, što bi se trebalo znati za koji dan, ne bojimo se nikoga - rekao je prvi operativac Cibone Nikša Prkačin.

Prođe li sve tri prepreke u kvalifikacijama, Cibona će u skupinu C s Realom, Maccabijem, Partizanom, Efesom i Milanom.

Cedevita će se za nastup u Eurokupu boriti s francuskim Chalonom, protiv kojeg će odigrati dvije utakmice.

Ždrijeb Eurolige:

Skupina A

Olympiacos

Caja Laboral

Fenerbahče

Bilbao

NGC Cantu

Nancy

Skupina B

Panathinaikos

CSKA

Unicaja

Žalgiris

Brose Baskets

KK ZAGREB

Skupina C

Real

Maccabi

Partizan

Efes

Emporio Armani

Pobjednik prvog kval. turnira

Skupina D

Barcelona

Siena

Uniks

Prokom

Olimpija

Pobjednik drugog kval. turnira

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...