Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mravinci dočekali rekorderku Dinu: Avantura koju ću pamtiti

Mravinci dočekali rekorderku Dinu: Avantura koju ću pamtiti
5

Sad i zastava Hrvatske stoji među zastavama onih zemalja čiji su plivači preplivali Oceanovih sedam, istaknula je Dinina majka Željana

VIDEO

Hrvatsku daljinsku plivačicu Dinu Levačić (27) koja je nedavno preplivala 23 kilometra dug Cookov prolaz u Novom Zelandu, u srijedu je Mravincima kod Solina u prepunom parku priređen svečani doček.

Dina Levačić je plivanjem kroz Cookov prolaz završila preplivavanje svih sedam velikih svjetskih plivačkih maratona nazvanih Oceanovih sedam, što je globalni pothvat u kojem je ona 23 osoba kojoj je to uspjelo. Ona je i najmlađa daljinska plivačica koja je preplivala Oceanovih sedam.

POGLEDAJTE VIDEO: Levačić preplivala Oceanovih sedam

Pokretanje videa...

Dina Levačić preplivala sedam tjesnaca 00:53

Na dočeku u Mravincima, gdje živi s roditeljima, bili su istaknuti višemetarski transparenti na kojim pisalo "Dina, ponos našeg mista" i "Dina naša oceanska kraljica". Uz nastup mažoretkinja njoj u čast upriličena je i bakljada.

Dina je na dočeku istaknula kako su zadnjih šest godina, koliko je trajalo njeno preplivavanje Oceanovih sedam, bili "posebna avantura koju će pamtiti cijelog života".

- Moje ime stoji uz te rezultate, ali postoji mnoštvo ljudi koji su mi pomagali - rekla je Dina.

Svečani doček za Dinu Levačić u Mravincima

Afirmacija Solina i Hrvatske

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je istaknuo kako preplivavanje Oceanovih sedam podvig Dine Levačić koji zaslužuje divljenje.

- Ovaj pothvat znači jako mnogo za afirmaciju Solina, ali i Hrvatske u cijelom svijetu - kazao je Ninčević.

Željana Levačić, Dinina majka, istaknula je kako je presretna što je njena Dina ostvarila svoj san preplivavajući Oceanovih sedam.

- Sad i zastava Hrvatske stoji među zastavama onih zemalja čiji su plivači preplivali Oceanovih sedam - kazala je Željana.

Svečani doček za Dinu Levačić u Mravincima

Bila na primanju kod predsjednika

Na dočeku Dine Levačić u Mravincima bio je i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, a Dinu je ujutro u Zagrebu primio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Oceanovih sedam izazov je u daljinskom plivanju koji se sastoji od preplivavanja sedam prijelaza na otvorenom moru ili sedam plivačkih maratona. Uključuje Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije, La Manche između Velike Britanije i Francuske, Gibraltarska vrata između Španjolske i Afrike, prolaz Tsugaru u Japanu, prolaz Moloka'i na Havajima, prolaz Catalina u Kaliforniji te Cookov prolaz između Južnog otoka i Sjevernog otoka na Novom Zelandu.

Svečani doček za Dinu Levačić u Mravincima Svečani doček za Dinu Levačić u Mravincima

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini