Sport

Komentari 13

Čilić je u polufinalu Estorila!

Čilić  je u polufinalu Estorila!

Bio je to njihov osmi međusobni susret i sedma pobjeda hrvatskog tenisača. Čilić će u polufinalu igrati Britanca Camerona Norrieja koji je u četvrtfinalu pobijedio drugog nositelja Čileanca Christiana Garína

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je plasman u polufinale ATP turnira u Estorilu, nakon što mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao četvrtfinalni dvoboj zbog ozljede.

Čilić je dobio prvi set 7-6 (7) nakon čega je Anderson predao meč.

Tijekom prvog seta niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis. Čilić je imao jednu break loptu u drugom gemu, a Anderson dvije u trećem gemu, no niti jedna nije iskorištena pa je set razriješen u trinaestoj igri.

Marin je poveo 3-1 uz "mini break", međutim, 105. tenisač svijeta se vratio s tri poena u nizu za vodstvo 4-3. Anderson je kod rezultata 6-5 imao i set loptu, no Marin je osvojio oba svoja servisa za vodstvo 7-6. Južnoafrikanac je izjednačio na 7-7, a Čilić potom dobiva dva poena za 9-7 i 1-0 u setovima.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i sedma pobjeda hrvatskog tenisača. Jedini poraz Marin je doživio 2013. u Rimu.

Čilić će u polufinalu igrati Britanca Camerona Norrieja koji je u četvrtfinalu pobijedio drugog nositelja Čileanca Christiana Garína sa 3-6, 7-5, 6-3.

Norrie je rođen u Južnoj Africi, a kao klinac je nastupao za Novi Zeland gdje se preselila njegova obitelj. Sa 16 je počeo nastupati pod britanskom zastavom. 

Marin do sada nije igrao protiv 50. tenisača svijeta.

Najčitaniji članci