Obavijesti

Sport

Komentari 318

Sve je isto samo Pepa nema: Vilanova vratio za prst u oko

Sve je isto samo Pepa nema: Vilanova vratio za prst u oko
12

Nogometaši Barcelone svladali su Real 3-2 u prvoj utakmici španjolskog superkupa na Nou Campu. Od velikog potopa madriđane je spasio veliki kiks Victora Valdesa

VIDEO

Prije godinu dana Jose Mourinho teško je podnio poraz u španjolskom superkupu pa je odlučio fizički istjerati pravde gurnuvši tadašnjem Guardiolinom pomoćniku Titu Vilanovi prst u oko. Godinu dana kasnije Vilanova je, Pepovim odlaskom, postao novi trenerski rival Special Oneu, a priliku za revanš imao je upravo u superkupu.

I dočekao je svoj trenutak. Iako Guardiole više nema, Mourinho i njegov Real Madrid i dalje ne može izaći na kraj s nezaustavljivom Barceloninom 'tiki-takom' koja je na Nou Campu svladala 'los blancose' 3-2. Vilanova se na gospodski način obračunao s Portugalcem nadigravši ga na terenu u prvoj utakmici najavivši time novu eru rivalstva trenera španjolskih giganata.

Odlaskom Guardiole ništa se nije promijenilo, Real je ostao na samo jednoj pobjedi u 9 utakmica, a Mourinho je dobio nekoliko novih bora i strah od Vilanovinog kompleksa.

No da ne bude veliki potop smilovao se Barcin golman Victor Valdes neshvatljivim driblingom pred svojim golom na koji nije nasjeo Di Maria te iskoristio ponuđeno zabivši za konačnih 3-2. A do tog trenutka Real je opasno visio nakon što je u furioznih 21 minutu Barcelona zabila tri gola. 

A sasvim neočekivano poveli su gosti preko Cristiana Ronalda u 54. minuti nakon uvjerljive terenske, ali neefikasne inicijative Barcelone u mršavom prvom dijelu. No slavlje 'los blancosa' se nije ni stišalo, a zaostatak je na drugoj strani anulirao Pedro samo dvije minute kasnije.

Katalonci su od tad preuzeli sve u svoje noge. U 69. minuti Messi je iz penala matirao Casillasa za preokret na 2-1, a sjajni tandem Iniesta (asistent) i Xavi (strijelac) pobrinuli su se za potop Reala. Kad se činilo da je sve gotovo Valdes je svojim gafom vratio Real u život za uzvratnu utakmicu na Santiago Bernabeuu za tjedan dana.

No ako Mourinho nešto radikalno ne promjeni u samo nekoliko dana mogao bi se dovesti u iskušenje od prije godinu dana kad je frustracije liječio na nesportski način.

Prva utakmica, španjolski superkup:

Barcelona - Real Madrid 3-2 (Pedro 56, Messi 70-11m, Xavi 78 / Ronaldo 55, Di Maria 85)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti