Obavijesti

Sport

Komentari 8

Mršić: Bili smo dobri, a ovo mi je jedan od najljepših poraza

Mršić: Bili smo dobri, a ovo mi je jedan od najljepših poraza
3

Nisam igrao dobru utakmicu. Dvije trice sam promašio, dobio sam i bananu na trici. Htio sam tražiti da izađem van, no hvala treneru što me držao do kraja, kaže Pilepić

VIDEO

Cedevita je izgubila od Repešinog Emporio Armanija 82-85, ali unatoč porazu prošla je u top 16 košarkaških momčadi u Europi. Cedevita nije smjela izgubiti s više od devet razlike, a izabranicima Veljka Mršića to je uspjelo poći za rukom.

- Vidjeli smo dosta dobru utakmicu s malo slabijim obranama. Mi smo očekivali da će biti ovakav težak početak. Prevelik je pritisak i prevelika su očekivanja, a Milano je podcijenjen. Oni su odigrali odličnu utakmicu i u zadnje vrijeme prezentiraju jako dobru igru. Vidjeli smo večeras koliko je to dobra i iskusna ekipa, no u drugom poluvremenu naši dečki odigrali su odlično - rekao je Mršić nakon utakmice pa dodao:

- Imali smo sjajnu valorizaciju, puno asistencija i odličan šut za tri poena i dva poena. Napravili smo veliki uspjeh, koji je malo tko očekivao u početku. Ovo je jedan od najljepših poraza u mojoj karijeri. Sada smo sigurno četvrti, no s pobjedom kod Laboral Kutxke možemo do drugog mjesta. Istina je da bi i kao drugi i kao četvrti završili u istoj skupini, no ljepši je dojam, a i raspored putovanja je drugačiji.

Oduševljenje nije mogao sakriti ni Cedevitin kapetan Miro Bilan.

- Bila je to jedna zanimljiva utakmica, neizvjesna do samog kraja. Bio je nevjerojatan ulog u igri i mislim da smo na kraju zasluženo prošli dalje. Prvo poluvrijeme smo odigrali katastrofalno. Bili smo ukočeni. Sad će svi reći da smo znali za tih minus devet, no nije bilo tako. Jednostavno nismo bili dovoljno čvrsti, što smo popravili u drugom poluvremenu. Na kraju smo izgubili, ali ipak pobijedili - rekao je Bilan.

Trenutak briljantnosti Frana Pilepića

Utakmicu je odlučio Fran Pilepić, koji je zabio pet poena u posljednjim trenucima utakmice i osigurao prolaz Cedeviti u top 16.

- Nisam igrao dobru utakmicu. Dvije trice sam promašio, dobio sam i bananu na trici. U tom trenutku sam čak htio tražiti da izađem van, no hvala treneru što me držao do kraja. Osjetio sam njegovo povjerenje. Znamo svi da imam zaista kvalitetan šut - rekao je junak utakmice pa dodao:

- Petorka koja je počela drugo poluvrijeme je podigla obranu, odmah smo smanjili na pet razlike i iz preplašenosti u prvom poluvremenu smo prešli u neku agresivu. Drugo poluvrijeme smo odigrali zaista dobro i ovo mi je najslađi poraz u karijeri.

Nakon utakmice bivši Cedevitin trener Jasmin Repeša čestitao je Cedeviti na prolazu.

- Ovo je pirova pobjeda. Mi definitivno izgledamo bolje nego u prvoj fazi, no karakteristika koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu je da zbog malo kraće rotacije ne odigramo dva ista poluvremena. U prvom poluvremenu dobro smo kontrolirali ritam, kontrolirali smo i skok, no u drugom smo imali manjak energije i pad koncentracije i to je rezultiralo s tim da su oni imali puno laganih koševa i prodora. Iskoristio bih priliku da čestitam Cedeviti na prolasku u drugi krug. Zaslužili su to i želim im da budu dobri i u drugom dijelu - rekao je Repeša.

Cedevita u zadnjem 10. kolu ide u goste Laboral Kutxi. Revijalna utakmica, ali kako kaže Mršić: " no ljepši je dojam biti drugi na tablici".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka