Obavijesti

Sport

Komentari 115

Pao najčvršći protivnik dosad: Hrvatska slomila žilavi Egipat

Pao najčvršći protivnik dosad: Hrvatska slomila žilavi Egipat
1

Hrvatski rukometaši ostvarili su i maksimalnu četvrtu pobjedu u skupini D slomivši čvrsti i organizirani Egipat. Protivnici se nisu dali, ali 'kauboji' su bili prejaki s 24-20

VIDEO

Egipat će biti puno teža utakmica nego ona s Mađarskom, rekao je izbornik Slavko Goluža uoči četvrtog protivnika Hrvatske u skupini D Svjetskog prvenstva.

I bio je u pravu. Čvrsti i žilavi Egipćani pružili su vrlo dobar otpor Hrvatskoj, koja je malo manje bila razigrana nego protiv Mađarske, no ipak uspjela ostvariti rutinsku i uvjerljivu pobjedu 24-20.

Goluža je najavljivao čvrstu i duboku 3-2-1 obranu afričke momčadi, s kojom su se naši rukometaši u prvom poluvremenu dosta mučili, no na početku nastavka su ipak ubacili u višu brzinu te ostvarili dovoljnu veliku prednost, koju nisu ispuštali do kraja utakmice.

U prvom dijelu Hrvatska se uspjela odvojiti na +5 predvođena Kopljarom i Štrlekom, no do odmora Egipćani su se vratili smanjivši na 11-9, rezultatom s kojim se otišlo na odmor. Početak drugog dijela bio je furiozan u kojim su 'kauboji' ostvarili seriju 4-0 kojom su pobjegli na šest razlike te su u u 45. vodili s maksimalnih +8. 

Kako su rutinski slomili nedorasli Egipat, naši rukometaši su se do kraja malo opustili te je Egipat smanjio na, za njih, pristojnih četiri gola zaostatka.

- Bilo je teško jer znali smo da smo kvalitetniji, ali tukli su nas, bili su borbeni... No slomili smo ih u drugom dijelu i uzeli dva boda. Bičanić? Uh, dobro su ga istukli. Složili su ga u šest metara. Čestitam dečkima, idemo dalje - rekao je igrač utakmice Mirko Alilović, koji je skupio 15 obrana te se okrenuo sljedećem protivniku:

Španjolci? Gledali smo ih već. Mučili su se Mađarima, slomili su ih tek u drugom. Ali idemo prvo profeštati ova dva boda, a onda ćemo razmišljati o Španjolcima. Na njima je pritisak, domaćini su, ali mi vidimo svoju šansu. Uz ovakvu obranu možemo im parirati.

Poznata lica bodrila su Hrvatsku do pobjede.

- Vidio sam Ivana Balića i Luku Modrića na tribinama. Hvala im što su došli. Neka dođu i na utakmicu protiv Španjolske - završio je Alilović.

Najefikasniji kod Hrvatske bili su Kopljar, Štrlek i Čupić sa po 4 gola, a kod Egipta Ahmed Mostafa s 8 golova.

Najvažnije je da se nijedan igrač Hrvatske nije ozlijedio uoči najvažnije utakmice s domaćinom, s kojim će igrati u subotu navečer za prvo mjesto u skupini. Španjolska je uz dosta mučenja pobijedila Mađarsku s 28-22. Daniel Sarmiento i Victor Tomas su postigli po šest pogodaka za domaćine prvenstva, a Arpad Šterbik je prikupio 16 obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'