Obavijesti

Sport

Komentari 35

Muka Dalićeva: Nitko nije imao toliko problema kao Zlatko...

Muka Dalićeva: Nitko nije imao toliko problema kao Zlatko...
1

Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, rekao je Zlatko Dalić

VIDEO

U obrani je samo Vida sa SP-a i to nam je najveći problem, kako je uskladiti, napraviti kompaktnost, rekao je Zlatko Dalić.

Ante Čačić je otvorio kvalifikacije bez Subašića, Niko Kovač bez Perišića, a Slaven Bilić bez Modrića. No to je prava sitnica u usporedbi s Dalićevim problemima. 

Brekalo kao desni bek?

On ne može računati na devetoricu od 23 igrača sa Svjetskog prvenstva. Obranu bi mogli držati Vida (71 nastup) i četvorka koja zajedno ima deset nastupa za A vrstu: Barišić (4), Livaković (3), Ćaleta Car (2) i Bartolec (1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tko će na desni bok? Jedvaj otpao, Dalić pozvao Bartoleca
Tko će na desni bok? Jedvaj otpao, Dalić pozvao Bartoleca

Ćiro Blažević u prvoj utakmici nakon francuske bronce, u Dublinu protiv Irske, nije imao Šukera, Bokšića, Bilića i Vlaovića. No obrana je bila “francuska” (Ladić, Šimić, Štimac, Tudor, Jarni, Stanić, Soldo), a bili su tu i Boban, Asanović, Jurčić, Marić... Dalić bi u odnosu na početni sastav iz finala SP-a mogao imati samo Vidu, Rakitića i Modrića.

Ozbiljna je opcija da desni bek bude Josip Brekalo, a najveća je dvojba golman. 

- Teško je mijenjati golmane, ali Kalinić pet utakmica nije branio, ispao je iz prve momčadi Astone Ville, Livaković je u formi... Nakon dva treninga i razgovora s njima Mrmić i ja ćemo odlučiti. Ja ne bih mijenjao, Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moram vidjeti situaciju...

Livaković opasno puše za vrat prvom golmanu Lovri Kaliniću
Livaković opasno puše za vrat prvom golmanu Lovri Kaliniću

U anketi 24sata, od 8000 glasova, 71 posto navijača smatra da bi Livaković trebao biti na golu. Jedvaj se ozlijedio prošli tjedan na terenu pokrivenom snijegom, sedam dana nije radio s momčadi, ovaj vikend je na testu opet osjetio bol. Raduje ga sjajna forma Andreja Kramarića, a i Bruno Petković bi mogao zaigrati.

'Igrat ćemo tiki-taku'

- Petković je tip igrača kakvog nemamo, dobar u šesnaestercu, ima dobar skok, može sačuvati loptu, protiv takvih obrana takav je igrač potreban. 

Zlatko Dalić: Ne bih mijenjao Kalinića, ali stil igre moram...
Zlatko Dalić: Ne bih mijenjao Kalinića, ali stil igre moram...

A onda je Dalić priznao najveću istinu - sad počinje nešto sasvim drugo, sad slavljeni srebrni izbornik kreće u avanturu s kakvom se još nije susreo.

- Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, moramo imati posjed lopte i u tome biti sigurni, da drugi nas ne vrebaju u kontri. Na tome smo radili, da preko bokova radimo višak. O tome sam razmišljao, na tome ćemo raditi, da posjed bude strpljiv i da se na vrijeme vraćamo. Tiki-taka ispada iz mode, ali mi ćemo biti prisiljeni raditi to, tražiti okomite pasove i završnicu.

Da, svi su izbornici kroz povijest bili slavljeni nakon velikih utakmica, Hrvatska se uvijek odlično nosila s velikanima, kad je bila autsajder, kad je suparnik napadao. I Ćiro protiv Danske, Njemačke, Nizozemske, i Jozić protiv Italije, Barić Francuske, Kranjčar Švedske pa i Brazila, Bilić protiv Engleske, Njemačke, Italije, Španjolske, Čačić također protiv “furije”...

Vatreni i RAC Zagreb Kaptol prikupili 822.000 kn pomoći
Vatreni i RAC Zagreb Kaptol prikupili 822.000 kn pomoći

A većina je padala na “malima”, na suparnicima koji bi se zatvorili u bunker, pa su i pobjede bile “ružne”, a ne daj bože da Hrvatska ne pobijedi - odmah se urušava atmosfera, počinju kritike, zvižduci... Dalić je vodio 20 utakmica na klupi “vatrenih”, od toga je samo jedna bila protiv suparnika nižeg ranga (Jordan). Svi su ostali napadali, igrali, nadigravali se. U kvalifikacijama to neće činiti ni Azerbajdžan, ali vjerojatno ni Mađarska, Slovačka, pa ni Wales. Trebat će strpljenja i podrške.  

Ovi se ne nadigravaju

- Očekujem pun Maksimir, podrška nam treba. Uvijek smo imali traume u kvalifikacijama, pet puta igrali baraž... Ove godine moramo to elegantnije napraviti - zaključio je Dalić.

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener