Obavijesti

Sport

Komentari 41

Muke po Malčiću: 'Na uvjetnoj sam jer nemam za alimentaciju'

Muke po Malčiću: 'Na uvjetnoj sam jer nemam za alimentaciju'
1

Šibenik Malčiću duguje 280.000 kn, a HNS i dalje odobrava licenciju klubu. Malčiću prijeti zatvor jer nije platio alimentaciju, a sreću će potražiti u dalekoj Kanadi...

VIDEO

Tražio sam od direktora Šibenika Marka Karađole da mi uplati barem 20.000 kuna. Bio sam dužan za alimentaciju, Državno odvjetništvo podnijelo je tužbu. Karađole mi je odgovorio da nema za kilu soli. Nisam platio alimentaciju i osuđen sam na godinu dana uvjetno, tužno priča nogometaš Željko Malčić (31).

Bio je konobar i 2007. zaigrao je za Cibaliju. U Šibenik je otišao 2010. i tad se njegova priča od konobara do napadača pretvara u pakao.

- Od Šibenika sam zadnju plaću dobio u listopadu 2011. Dužni su mi 280.000 kuna bez kamata. Od onda mi se nitko nije ni javio, a u HNS-u im stalno daju odgode te oni i dalje mogu igrati iako nitko od nas kojima Šibenik duguje nije na to pristao - kazao je Malčić.

Iz Šibenika mu se nisu javili, ali jesu iz Hajduka.

- Zvali su me da otkupe Šibenikov dug. Htjeli su mi isplatiti 60 posto glavnice. Izračunao sam da bih, uključujući kamate, dobio 158.000, a oprostio 164.000 kn! To je velik novac, no ja za doprinose državi dugujem više od 120.000 i kamate, a to znači da bih igrao besplatno - kaže Malčić i dodaje:

- Bolje neka se ministar Jovanović malo pozabavi time. On stalno spominje Mamića, ali on barem plaća. Baš me briga za njega. Koliko ima ovakvih slučajeva poput mojeg, a ministar stalno obećava pravdu.

U lipnju bi Željko Malčić trebao otići u Kanadu, nada se da će mu se barem onda situacija popraviti.

- Ostanem li ovdje i ne budem imao za alimentaciju, uvjetna će se kazna pretvoriti u zatvorsku. Moje bi dijete zbog nekog drugog moglo ostati bez oca koji je u zatvoru. Ne želim to dopustiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti