Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mulaomerović: Svi su iscrpljeni. Ramljak: Kalkukacije? Ha, naravno da smo pričali o tome

Mulaomerović: Svi su iscrpljeni. Ramljak: Kalkukacije? Ha, naravno da smo pričali o tome
6

Zubac je zabio neke teške poene, Bogdanović je imao sjajnu utakmicu, odradio ju je kapetanski. I Simon, naravno, u ključnim trenucima je donosio prave odluke, rekao je izbornik

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Ukrajinu 90-85 u posljednjem susretu skupine C na Eurobasketu te osvojila treće mjesto.  Hrvatska je izbjegla četvrto mjesto u svojoj skupini te će gotovo sigurno zauzeti treće mjesto, što znači da će za suparnika imati drugoplasiranu momčad iz skupine D. 

Na konferenciji za medije nakon pobjede, susret su prokomentirali izbornik Damir Mulaomerović i Ivan Ramljak. 

- Jako teška utakmica kao i svaka do sada. Pokušavamo se pripremiti za svaku i paziti na detalje. Došli smo do 12 poena u drugoj četvrtini. Danas smo se dobro borili, i onda smo u samo dvije minute pali, a ne znam zašto. Bitno je da smo na kraju ipak pobijedili - rekao je Ramljak. 

Hrvatska u osmini finala čeka Srbiju, Poljsku ili Finsku, ovisno o rezultatima drugih utakmica, a novinare je zanimalo je li glavna vodilja u utakmici protiv Ukrajine bilo izbjegavanje Srbije u osmini finala. 

- Naravno da smo pričali o tome, čekamo da ostale utakmice završe pa ćemo vidjeti - rekao je Ramljak.

Na susret se osvrnuo i izbornik Mulaomerović. 

- Prije svega, čestitike mojim igračima. Moram pohvaliti Mavru, zbog kreacije dok je bio na parketu. Ramljak je odradio odlične obrambene zadatke, Zubac je zabio neke teške poene, Bogdanović je imao sjajnu utakmicu, odradio ju je kapetanski. I Simon, naravno, u ključnim trenucima je donosio prave odluke. Naravno, zabio je dvije trice kada se lomilo., svi su bili dobri i na kraju smo dobili ono što smo htjeli. Pet utakmica u sedam dana, svi su iscrpljeni psihički i fizički, ali ipak su pronašli ekstra energiju za današnju pobjedu stoga im zbilja čestitam - rekao je Mulaomerović. 

Napredovali ste kroz svaku utakmicu, što mislite na čemu morate još poraditi?

- Mislim da u nekim trenucima izgubimo fokus i energiju, ako te dvije komponente održimo dulje tijekom utakmice, onda ćemo sigurno imati veće šanse za pobjedu u narednim susretima - kazao je Ramljak. 

Hrvatska je u prvom krugu europskih kvalifikacija za SP 2023. poražena od Finske 79-81 te je ostala bez plasmana u drugi krug. 

- Kad smo izgubili protiv Finske, izgubili smo i samopouzdanje. Svi smo bili razočarani pogotovo ako pogledate kako smo izgubili, ali to je košarka. Morate podsjetiti igrače zbog čega su ovdje došli. Dečki su puno radili, zajedno smo mjesec dana i teško je cijelo vrijeme biti fokusiran na sve, ali puno smo vježbali i možemo biti zadovoljni s onim što smo do sada napravili - zaključio je Mulaomerović. 

Prvi hrvatski strijelac bio je Bojan Bogdanović s 27 poena, a imao je i sedam skokova te tri asistencije. Dominik Mavra je dodao 13, a Kruno Simon 11 uz šest skokova. Kod Ukrajine najbolji su bili Volodimir Herun s 21 poenom i Bogdan Bliznjuk sa 16.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku