Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mulaomerović: Šariću je trebala ovakva utakmica, a Britanci su čudni. Matković? Ništa ozbiljno

Mulaomerović: Šariću je trebala ovakva utakmica, a Britanci su čudni. Matković? Ništa ozbiljno

Nitko nije tražio poštedu, volim ove dečke. Cilj u ovoj utakmici je osim pobjede bio i odmoriti ključne igrače, kazao je izbornik, a Šarić je naglasio: 'Osjećam se dobro, samo da ulovim zamah'

VIDEO

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović nakon pobjede protiv Velike Britanije 86-65 u susretu 2. kola EuroBasketa posebno je pohvalio igrače s klupe koji su dali dodatnu energiju u drugom poluvremenu. 

- Bila je nervoza zbog utakmice koja se mora dobiti, posebno nakon poraza od kojeg nije prošlo niti 24 sata. Drago mi je da su dečki bili jako motivirani i da su poslije utakmice s Grčkom pokazali karakter. Imali smo jako malo vremena za odmor, ali svi su izrazili želju igrati i nitko nije tražio poštedu, što znači da su bili svjesni važnosti utakmice. Čestitam igračima na igri u drugom poluvremenu. Mavra, Gnjidić i Matković dali su nam toliko potrebnu dodatnu energiju da se odvojimo. Britanci su čudna momčad koja ti može zadati probleme ako joj daš igrati, a mi smo joj u prvom poluvremenu to dali - kazao je Mulaomerović.

Pokretanje videa...

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši VIDEO

Upitan o igri Darija Šarića, koji je susret započeo s nekoliko pogođenih šutova s distance, Mulaomerović je odgovorio:

- Dariju je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje nakon što dugo nije igrao. Kada počne pogađati šutove izvana, tada može i kreirati s te pozicije te biti onakav Dario kakvoga znamo. Bila je velika razlika, ali nije bilo lako od početka, britanska je reprezentacija nezgodna i atletična. Ispoštovali smo i odradili taj defanzivni dio, pogotovo Zubac, a kasnije je Matković nastavio na iskakanju, te se ponovno vidjela naša kvaliteta. Igrači s klupe su donijeli dodatnu energiju, što će nam trebati za Estoniju. Smatram da je Mavra danas sa svojom energijom, defanzivno i pozitivnim pristupom digao ostale igrače. Mali Gnjidić je u svom prvom ulazu bio jako dobar, vjerojatno ga nitko od vas nije vidio takvoga. Jedino što je Matković ozlijedio gležanj, no čini se da nije ništa pretjerano teško. Vidjet ćemo, imamo dan pauze, on i sam kaže da će biti u redu.

Koliko ovo znači da imamo ovakvu energiju i da s takvim pristupom uđemo u utakmicu s Estonijom?

- Dosta znači, to su sve teške reprezentacije. Finska dobije Poljsku 30 razlike, dan prije Poljska Češku s 20. U ovakvom natjecanju, dan za dan gdje je malo vremena za pripremu i rekuperaciju, to je jako teško. Međutim, i to određuje karakter, atmosferu u ekipi i motivaciju. No, ja ove dečke volim, drago mi je što sam im trener, neki su i igrali sa mnom, tako da oni znaju na koji način ja zajedno s njim sve proživljavam. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo dokle ćemo doći.

Vrlo dobru je rolu odigrao i Dominik Mavra, koji je za 12 minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa:

- Ušli smo sporije u susret zbog jučerašnje teške utakmice. Šest-sedam igrača je jučer imalo veliku minutažu pa je ključno bilo da ostali potegnu kako bi se oni mogli odmoriti. To je bio cilj i to smo i učinili. Smatram da još uvijek nismo dali najbolje od sebe, da rastemo iz utakmice u utakmicu. To je proces, moramo biti strpljivi i mislim da ćemo biti sve bolji kako turnir bude išao dalje.

Dario Šarić protiv Grka je pucao 0/6, a danas 5/11.

- Lomili smo ih, lomili pa pogodili neke šuteve i mirno priveli utakmicu kraju. Bilo je samo pitanje kad ćemo ih slomiti. Fizički se osjećam dobro, ali godinu dana nisam igrao pa imam amplitude, malo dobro, malo loše. Najvažnije je da ulovim zamah - rekao je Dario, a Mario Hezonja naglasio je:

- Teško je Dariju igrati nakon takve ozljede, ali danas je bio jako dobar, Bojan igra izvrsno cijelo vrijeme, o Simonu ne treba trošiti riječi... I idemo dalje, svi za jednoga, jedan za sve.

Krunoslav Simon je rekao:

- Opet smo ušli sporo, mekano, i to nije dobro, veći suparnici ne opraštaju kad igraš samo 20 minuta. Estonija nije bezazlena, dobro je da imamo slobodan dan, ne smijemo je podcijeniti jer znali smo se poskliznuti na takvim utakmicama.

Hrvatska nakon dva kola ima omjer pobjeda i poraza 1-1, a Velika Britanija 0-2. 

Sljedeći susret Hrvatska će igrati protiv Estonije u ponedjeljak od 14.15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku