Obavijesti

Sport

Komentari 0

Na Danu splitskog sporta čak i veslač s Igara u Londonu 1948.

Na Danu splitskog sporta čak i veslač s Igara u Londonu 1948.
3

Do Zagreba smo išli 12 sati, Orient Expressom do Pariza pa prema obali odakle smo brodom stigli u London, opisao je put splitski olimpijac Ivo Lipanović (82)

VIDEO

Velika fešta najavljuje se za subotu u gradu pod Marjanom. Splitski sport slavi svoj dan, a ove godine trebao bi biti posebno obilježen.

- Pod visokim pokroviteljstvom Grada, županije, resornog ministarstva, HOO-a i predsjednika Josipovića napravit ćemo veliku promociju. Očekujemo da u svečanom defileu Rivom promaršira preko 2000 sportaša, a među njima i svi živući olimpijci i nositelji olimpijskih odličja - rekao je predsjednik Splitskog saveza sportova Petar Škovrlj.

Sama organizacija povjerena je udruzi 'Split, grad sporta' čiji je tajnik Mihovil Rismondo otkrio detalje same proslave.

- Program počinje u subotu ujutro kada će se od ranih sati odvijati brojna natjecanja, od triatlona na Marjanu, preko natjecanja u svim vodenim sportovima na bazenima Poljuda, regata veslača i jedriličara, golf turnira, picigina, ragbija... Cijeli dan sportaši će biti aktivni, a onda u 20 sati kreće mimohod na Rivi i svečani program tijekom kojeg će biti uručene godišnja nagrada 'Fabian Kaliterna' te novoutemeljena nagrada splitskog sporta 'Mihovil Rađa' za fair-play i čestitost u sportu. Za glazbeni program pobrinut će se Goran Karan i Zdenka Kovačiček, a bit će i prigodno fotografiranje svih olimpijaca.

Na konferenciji je bio i najstariji živući splitski olimpijac Ivo Lipanović (82) koji je nastupio u četvercu bez kormilara na OI u Londonu 1948. godine.

- Možete misliti što je za jednog mladića značio odlazak u daleki svijet u to poratno vrijeme - prisjetio se vitalni 82-godišnjak koji još čuva putovnicu, odnosno dozvolu britanskih vlasti s kojom je doputovao do Londona.

- Do Zagreba smo putovali 12 sati vlakom, potom Orient Expressom do Pariza i dalje prema obali odakle smo brodom stigli u London. Tadašnji četverac Gusara činila su tri partizana koja su došla iz rata i ja kao junior. Još su nastupili i četverac iz Šibenika dok su u osmercu nastupili ravnopravno veslači iz Zagreba i Beograda. Posebno se sjećam da su nam obroci servirani na tzv. 'švedskom stolu'. Iako hrana nije bila nešto, fasciniralo me to što se moglo uzimati što i koliko želiš - prisjetio se legendarni šjor Ivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe