Obavijesti

Sport

Komentari 15

Na golu Juventusa je 'klaun', a njegovoj momčadi se ne zabija

Na golu Juventusa je 'klaun', a njegovoj momčadi se ne zabija
1

NEKAD JE IGRAO Legendarni Gianluigi Buffon do 12. godine bio je veznjak u Perticati, filijali Intera. Divio se Nicoli Bertiju i Marcu Tardelliju, a SP 1990. pamti po Thomasu N'Konu

VIDEO

Tata je bacao kuglu i dizao utege, a mama je bacala disk. Što bih drugo radio nego nešto s rukama. Uostalom, ja sam, priznajem, prilično lijen, zato sam i krenuo prečacem, odnosno zato sam postao golman. Kao golman ne moram puno raditi, rekao je Gianluigi Buffon (38), legendarni golman Juventusa.

Zato je Buffon i odustao od trčanja za loptom i s njom. Do 12. godine bio je veznjak Perticate, filijale Intera, no onda je navukao rukavice.

Ne zna igrati nogomet

- Nikad nisam naučio igrati nogomet, tehnika mi je vrlo bazična. Zato sam izabrao mjesto golmana, koji mora u trenutku donositi odluke o kompleksnim situacijama - rekao je Buffon, koji je nazvao sina Louis Thomas, po kamerunskom golmanu Thomasu N’Konu.

- SP u Italiji 1990. pamtim samo po njemu - kaže Buffon.

Prije 13 godina borio se s depresijom. Kaže da je u tih nešto više od šest mjeseci bio na rubu.

Gigi mazohist

- Spasio me odlazak psihijatru. Prije sam mislio da oni zarađuju novac na nesigurnim ljudima, da su obični prevaranti, no pogriješio sam - kaže Buffon, čije prezime znači “klaun”.

- Puno vičem na terenu, ali znate da psi koji laju ne grizu. Klaun? Više bih rekao da sam mazohist. Kao golman znam da ću kad-tad primiti gol i da neću zbog toga biti sretan, no ipak svaki dan dođem na posao - istaknuo je Buffon, koji je za Parmu debitirao 1995., sa 17 godina. Odlično je branio te sezone, a za seniorsku reprezentaciju prvi je put branio dvije godine kasnije.

- Današnjim golmanima je teže nego meni kad sam krenuo s karijerom. Lopte su brže, novi materijali od lopti čine rakete. A i trava je drukčija - kaže golman Juventusa.

To ide na ruku njegovu suigraču i napadaču Juventusa Gonzalu Higuainu (28), koji je, malo je poznato, rođen u Francuskoj, u Brestu, gdje je njegov otac Jorge Higuain igrao za istoimeni klub.

Agenta zaključao u autu

U Argentinu je otišao s 10 mjeseci, no ima putovnicu i Argentine i Francuske. Higuain je tek je jedan od tri igrača koji su igrali za “gauče” na SP-u a koji su rođeni izvan Argentine. A uz Batistutu i Stabilea jedan je od tri Argentinca, koji su zabili hat-trick na Svjetskom prvenstvu. Obožava poker, kupio je gitaru, no samo da bi je gledao. Zaboravan je te je jednom ostavio agenta zaključanog u automobilu nekoliko sati.

Od Mandžukića je zabio četiri gola više

I Gonzalo Higuain i Mario Mandžukić ove sezone nastupili su na šest utakmica u Serie A za Juventus. Argentinac je u 304 minute zabio četiri gola, dok Mandžukić u 326 minuta još nije zatresao mrežu.

Šemper se rodio, a Buffon je bio na SP-u

Gianluigi Buffon za Parmu je debitirao u studenom 1995., a dvije godine kasnije prvi je put branio za Italiju. Golman Dinama Adrian Šemper rodio se u siječnju 1998., a te godine Buffon je prvi put otišao na SP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti