Obavijesti

Sport

Komentari 33

Na klupi juniori: 'Ceda' izgubila od Zadra koji je igrao s 5 igrača

Na klupi juniori: 'Ceda' izgubila od Zadra koji je igrao s 5 igrača
1

Zadrani se nisu uspjeli dogovoriti s bivšim igračem oko isplate dugova pa za FF Kupa nisu smjeli registrirati igrače pristigle ove sezone. Zato igrali sa tek pet igrača

VIDEO

Napravljena je neprocjenjiva sramota za klub, a ja se smatram odgovornim. Ako se ovako izgubi utakmica, jedino trener može biti kriv. Svih 40 minuta igrali smo protiv pet igrača i nismo uspjeli pobijediti. Netko mora snositi posljedice i zato dajem neopozivu ostavku, rekao je Aco Petrović nakon što je Cedevita u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića izgubila od desetkovanog Zadra 83-82. 

Zadrani se nisu uspjeli dogovoriti s bivšim igračem Vladimirem Boisom oko isplate dugova pa za Final four Kupa nisu smjeli registrirati igrače pristigle ove sezone. Zato su cijelu utakmicu odigrali sa samo pet igrača dok je klupa bila popunjena juniorima i kadetima.

- U glavama nam je više bio sastav nego priprema utakmice. Ali skupio sam momke i uvjerio ih da mogu. Znao sam da će nas Cedevita podcijeniti i već misliti na finale - rekao je Tihomir Bujan, trener Zadra. 

Zadar je cijelo vrijeme držao rezultatski priključak, a nervozna Cedevita nije se uspjevala odmaknuti. Zadrani su imali 15-ak sekundi za posljednji napad, a težak šut sa zvukom sirene postigao je mladi Ivan Batur. 

- Ovo mi je najdraži koš karijere. Nismo se predavali, borili smo se i zato smo na kraju nagrađeni - rekao je junak utakmice kojem su nakon pobjedničkog koša u zagrljaj pohitali svi suigrači, i oni koji su smjeli i oni koji nisu smjeli igrati. 

Od početka utakmice skupina od 15-ak zadarskih navijača vikala je 'Kup je naš'. Na početku je njihovo skandiranje bilo praćeno podsmijehom, ali do kraja utakmice cijeli Dom Dražena Petrovića stao je na stranu hrabrih Zadrana. Ako su uspjeli šokirati Cedevitu, tko kaže da ne mogu u finalu napraviti još jednu senzaciju. 

Cedevita - Zadar 82-83

Najefikasniji kod Zadra bio je Marko Car sa 20 koševa, Marčinković i Olivari su zabili po 17, Batur 15, a Bilan 14 poena. Cedevitu je predvodio Bracey Wright sa 18 koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku