Obavijesti

Sport

Komentari 83

Na koga može Dinamo u LP-u, kad je ždrijeb i gdje ga gledati?

Na koga može Dinamo u LP-u, kad je ždrijeb i gdje ga gledati?

Branitelj naslova Real Madrid predvodi odabrano društvo, a u prvom šeširu su i Frankfurt kao osvajač Europske lige, ali i prvak Nizozemske. Šest kola grupne faze Uefa će stisnuti u manje od dva mjeseca

VIDEO

Uefina Liga prvaka dobila je posljednja tri sudionika grupne faze nakon tri utakmice play-offa kvalifikacija u srijedu, to su Rangersi (izbacili PSV golom Antonija Čolaka u uzvratu kod PSV-a), Kopenhagen i - hrvatski prvak Dinamo! Ta tri kluba, uz ranije poznatih 29, nestrpljivo iščekuje ždrijeb.

POGLEDAJTE VIDEO: Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu

Pokretanje videa...

Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu VIDEO

Kad je ždrijeb grupne faze Lige prvaka?

Ceremonija se, kao i lani, održava u turskom gradu Istanbulu. Početak je u četvrtak u 18 sati, a Uefa će na istom događaju objaviti i najbolje igrače prošlosezonske Lige prvaka, kao i igrača godine, u čijem izboru sudjeluje urednik 24sata Elvir Islamović.

Luka Modrić (36) u tom je izboru završio na petom mjestu, iza Roberta Lewandowskog (četvrto mjesto) i trojca čiji poredak još nije poznat: Karima Benzeme (Real Madrid), Thibauta Courtoisa (Real Madrid) i Kevina De Bruynea (Manchester City).

Gdje gledati ždrijeb Lige prvaka?

Prava prijenosa imaju obje televizijske kuće koje prenose utakmice u Hrvatskoj. Hrvatska televizija prenosit će ždrijeb na drugom programu, a Arenasport na prvom kanalu.

Koje su jakosne skupine?

Prvu skupinu čine branitelj naslova, osvajač Europske lige i prvaci šest najjačih liga po Uefinu koeficijentu. Kako je Real Madrid osvojio i Ligu prvaka i La Ligu, otvorilo se mjesto za prvaka nizozemske lige, Ajax. Svi drugi šeširi poredani su po klupskom koeficijentu. U istoj skupini ne smiju igrati klubovi iz iste države.

Koja je najteža, a koja najslabija skupina?

S obzirom na Uefin sustav nositeljstva, nije nemoguće da u skupini s Dinamom završe velikani poput Reala, Liverpoola, Intera. Ili Manchester City, Barcelona i Borussia Dortmund.

S druge strane, najpoželjniji iz prve skupine za "modre" vjerojatno su Eintracht, Porto i Ajax, iz druge Sevilla ili Leipzig, iz treće Salzburg ili Šahtar.

Kad se igra grupna faza?

Zbog Svjetskog prvenstva u Kataru pomiče se raspored klupskih natjecanja u Europi, pa tako i u Ligi prvaka. Umjesto početkom prosinca, grupna faza završit će već početkom studenog, u prijašnjem terminu četvrtog kola.

Igra se u tri bloka po dvije utakmice u sedam ili osam dana.

  • 1. kolo: 6./7. rujna
  • 2. kolo: 13./14. rujna
  • 3. kolo: 4./5. listopada
  • 4. kolo: 11./12. listopada
  • 5. kolo: 25./26. listopada
  • 6. kolo: 1./2. studenog

Prva dva kluba iz svake skupine prolaze u osminu finala, a trećeplasirani nastavljaju natjecanje u šesnaestini finala Europske lige. Vjerujemo i nadamo se da će novo proljeće u Europi izboriti i Dinamo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'