Sport

Komentari 25

Na ljeto ide u mirovinu: Sretan 40. ročkas, gospon Vugrinec...

Na ljeto ide u mirovinu: Sretan 40. ročkas, gospon Vugrinec...

Mark Schwarzer jedini je s više od 40 godina koji je zaigrao u popularnim ligama 'petice' ove sezone. Davor Vugrinec danas ulazi u svoje peto desetljeće života

Odigrat ću još tih nekoliko utakmica. I onda je to to, dosta je nogometa, rekao je Davor Vugrinec, koji će danas proslaviti 40. rođendan. Prvi gol u HNL-u zabio je još prije 23 godine, od tada je u 14 sezona, koliko je odigrao na hrvatskim travnjacima, zabio 146 golova.

Otac Stanko ga je od najranijih dana zarazio nogometom. Kao klinac na svakoj utakmici pratio je oca, koji je igrao za Novo Selo Rok i Varteks.

- Švercao me, pa sam u mnogo utakmica čak sjedio na klupi, iako nisam smio. Pokrio bi me dekom, njegovi suigrači skrivali, no svejedno bi me ponekad vidio sudac ili delegat i poslao na tribinu jer nisam smio sjediti na klupi. Zarazio sam se tad nogometom, zato i trajem još - rekao je Vuga i nastavio:

- Puno ima u genetici, ali cijelu karijeru pazio sam što radim.

Ono što je bio nogomet u tinejdžerskim danima pred kraj karijere zamijenila je umjetnost. Sve su tanje spone koje ga vežu uz nogometne terene, a male su šanse da ćemo ga nakon aktivne igračke karijere još vidjeti u svijetu nogometa.

- Ne mogu bez treninga ili utakmica. Za time žudim jer sam navikao na to veći dio života. No da budem iskren, nogomet slabo pratim. Pogledam reprezentaciju, ostale utakmice rijetko. Evo, nisam ni zadnji El Clásico pogledao - iskren je napadač Slaven Belupa.

Bio je blizu Milana i Arsenala, no ipak nije zaigrao za jedan od najvećih svjetskih klubova.

- Već sam i jednom nogom bio u Nantesu... Ne žalim ni za čim, nema smisla vraćati se u prošlost. Zadovoljan sam time kakva mi je bila karijera - zaključio je 40-godišnji Vugrinec.

Najčitaniji članci