Obavijesti

Sport

Komentari 121

Na Mađarsku samo s jednim napadačem jer drugog - nema

Na Mađarsku samo s jednim napadačem jer drugog - nema
1

SOLO NAPADAČ Pjaca je ozlijeđen, Kalinić bolestan, a Kramarić u klubu. Hrvatska od 18 sati igra prijateljsku utakmicu protiv Mađarske od koje nikad nije izgubila

VIDEO

Kad je Kramarić u pitanju, sretniji sam nego jesenas. Bolje je i za njega i za Duju Čopa da ostanu u klubu i treniraju.

Tako je na objavi popisa Ante Čačić govorio o svojim pričuvnim napadačima. Kramarić je u međuvremenu nominiran za igrača mjeseca u Bundesligi, izbornik bi vjerojatno dao bogatstvo da ga danas ima u Budimpešti, s obzirom na jučerašnje vijesti.

- Nikola Kalinić zbog prehlade i povišene temperature neće konkurirati za Mađarsku. Vraća se u Zagreb - objavio je HNS, pa malo zatim dodao da se i drugi član Fiorentine prehladio.

Međutim, izostanak Milana Badelja manji je problem, s obzirom na to da Čačić ima još veznjaka na popisu.

Ozljeda Kalinića, uz onu raniju Marka Pjace, znači da je jedini napadač Hrvatske ostao Mario Mandžukić. A s jednim špicom prilično je nezgodno uvježbavati planiranih 3-5-2.

- I na EP-u nam se može javiti potreba igre s dva klasična napadača. Želim to opet probati - govorio je Čačić prošlog tjedna.

Taj dio plana neće se ostvariti, no barem će vidjeti kako Šime Vrsaljko funkcionira kao lijevi bek.

"Prije Izraela nismo imali ozbiljan trening"

Kontrolne utakmice pokazuju mi kako Hrvatska može igrati. U 3-5-2 sustavu stvorili smo 2-0 i imali još nekoliko šansi. No nismo imali ozbiljan trening prije utakmice, rekao je Ante Čačić, koji u Budimpeštu ide sa 16 igrača.

- Hrvatska ne ovisi o 10 ili 11 igrača, nego ima 16 do 17 igrača koji igraju na visokoj europskoj razini. 

- Svaka čast Mađarima, izborili su Euro nakon toliko godina. Nama će ovo sigurno biti najzahtjevnija utakmica uoči Francuske - dodao je Čačić.

Nikad nismo izgubili

Hrvatska gostuje u Budimpešti od 18 sati. Od naše samostalnosti šest puta smo igrali protiv Mađarske, nikad nismo izgubili. Počelo je s prijateljskom utakmicom 1994. godine (2-2). Dobili smo 4-1 dvije godine kasnije, također u prijateljskom ogledu.

Slavili smo i 2002. godine 2-0 u gostima u prijateljskoj utakmici, a 1994. godine bili smo uvjerljivi kod kuće 3-0 u kvalifikacijama za SP. Godinu dana kasnije odigrali smo 0-0 u istim kvalifikacijama, a 2008. godine prijateljski susret u Mađarskoj završio je bez pobjednika (1-1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju