Sport

Komentari 22

Na Mundijalu u Kataru 2022. uvest će automatsko zaleđe?!

Na Mundijalu u Kataru 2022. uvest će automatsko zaleđe?!

Fifa želi skratiti vrijeme za procjenu zaleđa na temelju VAR-a pa bi se u sve trebala uplesti posebna tehnologija slična onoj kod priznavanja gola. Suci bi brzo dobili signal radi li se o zaleđu ili ne

Bivši francuski nogometni trener i predsjednik Odbora za razvoj nogometa Međunarodnog nogometnog saveza (Fifa) Arsene Wenger rekao je za Living Football Television da bi automatski sustav za određivanje pozicija zaleđa mogli uvesti već za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske na Rujevici

- Automatski sustav za određivanje nedopuštenih položaja znači da signal brzo putuje do pomoćnog suca, koji dobiva crveno svjetlo za zabranjeni položaj igrača na svom satu - kazao je 71-godišnji Wenger.

To je posebna vrsta tehnologije koja se već koristi pri određivanju prijelaza gol-crte lopte.

Wenger tvrdi da se trenutačno zbog odluka VAR-a troši nepotrebno puno vremena prije nego što se igra nastavi.

- U prosjeku morate pričekati 70 sekundi, ponekad malo više, ponekad malo manje. Ovisno o situaciji, to može potrajati puno duže. Ovo je važno pitanje jer prekida igru ​​ili eliminira čak i slavljenje golova. Mislim da će ovo biti važan korak u skraćivanju vremenske razlike do konačne odluke - zaključio je Wenger.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca iduće godine.

Najčitaniji članci