Obavijesti

Sport

Komentari 22

Na ovom je stadionu Dinamo ispao iz Europe. Evo kako danas izgleda. Priroda ga preuzima...

Na ovom je stadionu Dinamo ispao iz Europe. Evo kako danas izgleda. Priroda ga preuzima...
5

Prije 20 godina "modri" su gostovali na stadionu u Dnipropetrovsku koji se počeo pretvarati u prašumu. Grijani travnjak prekrili su korov i visoka trava, stabla niču između sjedala

VIDEO

Bilo je to 27. studenog 2003., Dinamo je na uzvrat protiv Dnipra u drugom kolu tadašnjeg Kupa Uefe došao nakon gorkog poraza 2-0 u Maksimiru i pokušao izboriti europsko proljeće. Na trenutak se činilo da bi i mogao jer je Goce Sedloski u 62. minuti zabio za vodstvo. No samo dvije minute poslije Oleg Venhlinski postavio je konačnih 1-1 za kraj nada "modrih".

Na stadionu Meteor u Dnipropetrovsku skupilo se te večeri oko 24.000 gledatelja. Dvadeset godina poslije grijani travnjak na tom se mjestu pretvorio u livadu, korov izbija na tribinama, a na stadionu se povremeno tek pojave trkači rekreativci koji su fotografirali očajno stanje stadiona izgrađenog 1966., a renoviranog 2001.

Još 2017. na Meteoru je klub Stal Kamianske tamo igrao Premier ligu pa ispao, ukrajinska reprezentacija igrala je jedinu utakmicu u kvalifikacijama za Euro protiv Albanije (2-2). Dnipro je stadion napustio 2012., u međuvremenu izgradio moderniji.

Godinama se ne koristi i vrijeme je učinilo svoje, a propadanju je kumovao i rat. Rusi su početkom invazije prošle godine bombardirali sportski kompleks u blizini stadiona s dvoranama u kojima su se pripremali ukrajinski olimpijci. 

Atletska staza, dvorana s četiri badmintonska terena, dvorana za hrvanje, tri teniska terena, dvije prostorije za dizanje utega... Sve je to nekad vrvjelo sportašima, a sad je pusto i postaje tek zapušteni spomenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini