Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Na poluvremenu smo si rekli: Dečki, pa mi smo na Svjetskom prvenstvu. Moramo uživati...'

'Na poluvremenu smo si rekli: Dečki, pa mi smo na Svjetskom prvenstvu. Moramo uživati...'

Ništa, danas što je bilo se zaboravlja. Sutra pripreme za Katar i trebamo to pobijediti i prenijeti tri boda. Svaka pobjeda je bitna i jedan razlike ili 101 razlike, kaže Ivan Čupić poslije pobjede nad Angolom

VIDEO

Teško je protiv ovakvih ekipa, stvarno igraju duboko i agresivno. Prvo poluvrijeme smo se dosta mučili, obrana je funkcionirala dobro, ali u napadu smo promašili par zicera. Znali smo da je utakmica 60 minuta i da će doći naših pet minuta. I drugo poluvrijeme smo polako, gol za gol, gradili igru. Na kraju smo dovoljno uvjerljivo slavili i probili led. Dva boda su tu, iduća utakmica je za dva dana i idemo dalje, rekao je najbolji strijelac Hrvatske u pobjedi protiv Angole Ivan Čupić.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski rukometaši nakon Angole

Pokretanje videa...

Hrvatski rukometaši nakon Angole 05:12

Čupko je danas bio naš najefikasniji igrač sa šest golova iz šest pokušaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvijek je isto, kad si na klupi bodriš one koji igraju, kad igraš pokušavaš pomoći suigračima. Tako je bilo i danas, meni se otvorilo malo više nego ostalima. Ali mislim da je današnja obrana i Peško iza nas na golu pokazala, da ćemo obranom i tranzicijom lakše i samouvjerenije ići prema naprijed. Ništa, danas što je bilo se zaboravlja. Sutra pripreme za Katar i trebamo to pobijediti i prenijeti tri boda. Svaka pobjeda je bitna i jedan razlike ili 101 razlike... Treba pobjeđivati u kontinuitetu i graditi pobjednički duh. Samo s pozitivom trebamo ići prema naprijed. Katar je za dva dana i tu utakmicu opet trebamo 'na glavu'. Koračić bolje nego što je bilo danas - zaključio je Čupko.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Japan

Halil Jaganjac upao je u momčad umjesto Marina Šipića nakon remija s Japanom i već protiv Angole dobio je priliku koju je dobro iskoristio.

- Pun sam dojmova, presretan sam. Napokon sam dočekao nastup na velikom prvenstvu i to mi puno znači. Želim zahvaliti izborniku i suigračima na potpori. Stvarno smo kao jedna obitelj i mi najmlađi igrači se stvarno predivno osjećamo. Svi nas bodre i, evo, uspio sam zabiti i pogodak. Svi su mi odmah čestitali - rekao je Halil Jaganjac nakon Angole pa dodao:

- Bilo je jako napeto i teško gledati s klupe. To je uvijek tako. Velika je neizvjesnost, odgrizao bi najrađe nokte na klupi. Ali hvala Bogu sve je dobro završilo i mirno smo priveli utakmicu kraju. Pamtit ću ovo sigurno jer je to bio moj debi za Hrvatsku na velikom natjecanju. Takve stvari se ne zaboravljaju. Nadam se da će biti još puno utakmica i da ću uživati i dalje.

Sjajan je na golu Hrvatske danas bio Ivan Pešić. Imao je sedam obrana uz 26 posto uspješnosti.

- Prvo poluvrijeme smo se i dalje mučili s Angolom, drugo smo odigrali dosta bolje. Protiv tako nekih divljih ekipa je dosta teško igrati. Treba nam malo više tih video analiza i mislim da ćemo se bolje pripremiti za neke iduće utakmice i biti spremniji te pokazati još bolju igru od ove. Svaka pobjeda je važna i mi ćemo se sada samo dizati kroz turnir. Protiv Katara idemo na pobjedu kao i uvijek. Što bude, bude, idemo na glavu - izjavio je Pešić.

Marko Mamić odigrao je solidnu utakmicu.

- Bila je stvarno teška utakmica nakon ne baš sjajne utakmice protiv Japana. Trebala nam je jedna ovakva pobjeda. I zbog eto nekih povreda u ekipi, zbog mijenjanja rostera. Ali nadam se da smo sad malo ušli u turnir i da će biti sve okej. Ipak su tu srednji vanjski koji su stvarno dobro organizirali napad i nas ostale vodili. Martinović je odlično odigrao, pivoti, Pešo na golu sjajan. Nismo mu danas baš savršeno pomogli u obrani danas, ali on je unatoč tome odlično branio i to je pobjeda ekipe.

Odličnu partiju pružio je Ivan Martinović.

- Naravno da ću svaku utakmicu pamtiti, jer meni je ovo san. Ja sam jednostavno uživao, htio sam pomoći koliko sam god mogao. Čim sam zabio jedan, dva gola... Odmah lakše ide. Jako sam sretan zbog toga. U prvom poluvremenu smo svi bili u grču, pa smo na poluvremenu u svlačionici rekli da trebamo uživati što smo tu na Svjetskom prvenstvu i pokazati tko smo. Kad igramo svi zajedno skupa, sve lakše ide.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje